ROMATSA a atribuit prin negociere catre Telekom un contract de servicii de voce si date de peste 2,4 milioane euro. De ce nu s-a facut o licitatie

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:57 Economie | Telecom

Centrul de coordonare SAR (Cautare si Salvare) Romatsa [7]
Foto: HotNews / DP
ROMATSA, administratia romana a serviciilor de trafic aerian, a incheiat in 31 octombrie un contract de servicii de telecomunicatii voce-date cu Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), prin procedura de negociere fara anunt de participare, potrivit datelor publicate miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Justificarea este aceea ca 'lucrarile/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice'. HotNews.ro a solicitat oficialilor Romatsa si Telekom sa precizeze care sunt motivele tehnice pentru care doar acest operator de telecomunicatii poate oferi aceste servicii si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

Datele din SEAP mai arata ca ROMATSA a primit o singura oferta petru acest contract, respectiv aceea a Telekom Romania. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 13.888.800 fara TVA, iar valoarea totala finala a contractului a fost de 10.867.099 lei fara TVA (peste 2,4 milioane euro).

ROMATSA are statut de regie autonoma autofinantata de importanta nationala, detine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian si nu primeste de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectivului de activitate sau pentru realizarea programului de investitii si dezvoltare. Serviciile de trafic aerian sunt asigurate atat aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian national cat si aeronavelor care aterizeaza sau decoleaza de pe aeroporturile din Romania.

Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom)
este detinuta de grupul elen OTE (54,01% din actiuni) si de statul roman (45,99% din actiuni). Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care detine 40% din actiunile grupului elen.

In trimestrul trei din acest an, Telekom Romania avea peste 1,99 milioane de abonati de telefonie fixa (in scadere cu 5,6% fata de perioada similara din 2015), peste 1,19 milioane de abonati de internet fix (in crestere cu 1,4%), peste 1,46 milioane de abonati TV (in crestere cu 2%) si peste 5,86 milioane de abonati la comunicatiile mobile (in scadere cu 0,6%).Citeste mai multe despre   Material sustinut de Banca Transilvania

Startup ce finanteaza afacerile mici, lansat de Banca Transilvania. Povestea BT Mic si ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica.

2192 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică