Grupul Deutsche Telekom, care controleaza fostele Romtelecom si Cosmote, a anuntat saptamana trecuta ca, in primele noua luni din acest an, numarul angajatilor a scazut in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, pe fondul masurilor de eficienta pe segmentul operational. Contactati de HotNews.ro, oficialii Telekom Romania au precizat ca 'evolutia numarului de angajati al grupului de companii Telekom Romania s-a mentinut intr-o marja fireasca a fluctuatiei de personal pentru piata de telecom, intr-o perioada in care digitalizarea a devenit cuvantul de ordine pentru companii, in preocuparea acestora de a raspunde noilor nevoi ale clientilor'.

Miroslav Majoros, CEO Telekom RomaniaFoto: Hotnews

Grupul Deutsche Telekom, care controleaza fostele Romtelecom si Cosmote, a anuntat saptamana trecuta o scadere cu 2,7% a numarului total de angajati, pana la 219.254 angajati in primele noua luni din acest an fata de sfarsitul lui 2015, ca urmare a masurilor de crestere a eficientei, a pensionarilor anticipate si a unei incetiniri in procesul de recrutare pe segmentul operational. In Europa, numarul angajatilor a scazut in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, pe fondul masurilor de eficienta pe segmentul operational. Telekom Romania a continuat sa piarda clienti de telefonie fixa si comunicatii mobile, dar a castigat abonati la serviciile de internet si TV.

Scaderi ale numarului de angajati au avut loc si in Germania si SUA, se arata in raportul grupului Deutsche Telekom.

Potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante, Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) avea in 2015 un numar mediu 5690 de salariati, in timp ce Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) avea un numar mediu de 1191 salariati.

Actionariatul Telekom Romania

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este detinuta de grupul elen OTE (54,01% din actiuni) si de statul roman (45,99% din actiuni). Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care detine 40% din actiunile grupului elen.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinuta de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din actiuni), Telekom Romania Communications (30%) si actionari persoane fizice (0,00000126%).