Incepand cu alegerile parlamentare din anul 1996 am prezentat, aproape de fiecare data, cate o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, cu speranta ca va fi o sursa de inspiratie de guvernul/ministrul ce urma a fi numit dupa alegeri. In spiritul acestui obicei voi prezenta si in acest an o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, utila, cred eu, cu atat mai mult cu cat principalele partide cu pretentii la guvernare nu si-au comunicat stratregia sau obiectivele pentru acest sector de importanta deosebita in dezvoltarea economica a tarii, in digitalizarea economiei.

Nicolae OacaFoto: Hotnews

Perioada care urmeaza va fi dominata de folosirea comunicatiilor electronice si a tehnologiei informatiei pentru imbunatatirea vietii, a proceselor de productie, a activitatilor de orice fel si chiar a relatiilor sociale, de trecerea la economia digitala. Din acest motiv obiectivele pe care trebuie sa si le propuna Romania ar trebui sa fie pe termen lung, care, insa, ar trebui incepute si consolidate in mandatul 2017-2020.

Acest obiectiv pe termen lung ar trebui sa fie Romania Inteligenta, iar propunerea de strategie de guvernare pentru telecomunicatii va avea patru parti:

1. Romania inteligenta, un proiect de tara pe termen lung

- Proiectul pilot Alba Iulia 2018 - oras inteligent, pentru determinarea unei retete tehnice si economice, dar si pentru formarea unei echipe

- Proiectul de tara Romania Inteligenta - replicarea retetei Alba Iulia 2018 - oras inteligent la nivel national

- Romania Inteligenta este o Romanie Conectata

- conectarea tuturor oraselor si localitatilor pana in anul 2020

- Romania inteligenta este o Romanie digitala

- eGovernment - guvernare electronica eficienta si prietenoasa cu cetateanul si afacerile

- Romania inteligenta este o Romanie competitiva

2. Finantare pentru Romania inteligenta - Fondul Romania Inteligenta/Digitala

- Folosirea fondurilor generate de telecomunicatii pentru telecomunicatii!

- Finantare de la bugetul de stat, local

- Finantare UE

Continuare la http://nicolaeoaca.blogspot.ro/