Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Cel mai mare operator de telefonie fixa din Bulgaria,

BTC si-a digitalizat peste 73% din reteaua de telefonie fixa

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 3 ianuarie 2008, 16:14 Economie | Telecom

BTC, cel mai mare operator de telefonie fixa din Bulgaria, si-a digitalizat mai mult de 73% din reteaua de telefonie fixa, in urma unor investitii de peste 66 milioane euro, derulate in decursul ultimilor doi ani, informeaza publicatia Sophia Echo. Potrivit prevederilor aquis-ului comunitar, aproximativ 80% din reteaua de telefonie fixa din Bulgaria trebuie sa fie digitalizata pana la sfarsitul acestui an.

BTC ofera in prezent telefonie fixa digitala in 94 de orase si sate din Bulgaria, gratie investitiilor realizate in ultimii doi ani, conform declaratiilor facute de oficialii companiei la inceputul acestui an. Operatorul urmareste ca pana la sfarsitul anului sa asigure nivelul de digitalizare cerut de Uniunea Europeana.

Negocierile dintre Bulgaria si Uniunea Europeana la capitolul telecomunicatii prevad ca aproximativ 80% din reteaua de telefonie fixa din Bulgaria sa fie digitalizata pana la sfarsitul anului 2008, portabilitatea numerelor trebuind a fi asigurata de la 1 ianuarie 2009.

Potrivit NewsIn, BTC este cel mai mare operator de telefonie fixa din Bulgaria, cu 2,9 milioane de linii telefonice, reprezentând 97% din piata de profil, compania avand si o divizie de telefonie mobila, Vivatel, infiintata in 2005, care are o cota de piata de aproape 10%. Conform informatiilor companiei, BTC a realizat in 2006 venituri de circa 516 milioane euro si un profit inainte de taxe de aproximativ 76 milioane euro.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

126 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri