​Google a prezentat in octombrie anul trecut noul asistent vocal care atunci era disponibil doar pe propriul smartphone Pixel, dar acum compania anunta ca a semnat noi parteneriate, iar Assistant va fi prezent si pe alte telefoane cu Android, incepand cu LG G6. Suntem obisnuiti sa spunem Ok Google! si sa intrebam diverse lucruri, insa compania spunea ca Assistant este mult mai avansat decat Google Now, astfel incat poti avea cu el o conversatie si ii poti cere lucruri complicate.

Google AssistantFoto: Google

Google spune ca noul asistent a existat doar pe modelul Pixewl pentru a fi rafinat si pregatit sa ofere raspunsuri cat mai bune. Acum, Assistant va putea fi instalat pe diverse modele cu Android 6.0 si 7.0, incepand cu versiunea in engleza si cu cea in germana.

Cei de la Google spun ca interfata conversationala este un mare plus si se adapteaza in functie de cum il folosesti si de unde, acumuland si informatii din conversatiile trecute pentru a afla cat mai multe despre tine si a-si adapta raspunsurile in functie de ce iti place si de ce aplicatii ai folosit.

Google spune ca Assistant nu iti afiseaza o simpla caseta cu rezultate, ci te si ajuta sa duci lucruri la bun sfarsit. Poti ajunge sa faci doar cu ajutorul lui o rezervare la restaurant sau sa comanzi o pizza.

Assistant este generatia viitoare de Google Now si face tot ce face si Now, insa cu diferenta elementului conversational si de inteligenta artificiala. Google spune ca Assistant face rezultatele cautarii mai accesibile si, daca prin Now la multe intrebari ti se raspunde cu o pagina de web in care tu trebuie sa gasesti exact lucrurile care-ti trebuie, Assistant iti poate afisa direct lucrul cautat.