Digi Communications, compania mama a RCS&RDS, a anuntat joi ca pretul stabilit cu privire la Oferta Publica Initiala a actiunilor sale ordinare de clasa B ('Actiunile Oferite') desfasurata pe Bursa de Valori Bucuresti este de 40 lei pe actiune. Un numar de 23.918.519 de actiuni au fost oferite, reprezentand 25,6% din numarul total de actiuni emise de societate, cu exceptia actiunilor proprii detinute, fiind prezumata exercitarea optiunii de supra-alocare de 10%, imediat dupa admitere, se arata in anuntul oficial al companiei. Se preconizeaza ca tranzactionarea neconditionata a actiunilor de clasa B a Societatii va incepe pe Bursa de Valori Bucuresti 9.45 AM la data de 16 mai 2017.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS
  • "Suntem foarte multumiti de raspunsul puternic venit din partea investitorilor de retail si institutionali, inca de la momentul la care am facut anuntul cu privire la Intentia de Listare pe Bursa de Valori Bucuresti. Aceasta Oferta Publica Initiala reprezinta un pas important pentru evolutia DIGI, investitorii obtinand astfel acces la un lider atractiv in industrie, cu o crestere structurala stabila. Suntem de parere ca sprijinul puternic venit din partea investitorilor reprezinta un testimonial cu privire la soliditatea activitatilor noastre existente si a perspectivelor noastre de crestere pe viitor. Asteptam cu nerabdare admiterea la tranzactionare preconizata pentru data de 16 mai.", a declarat Serghei Bulgac, CEO al DIGI.

Profit.ro a scris miercuri ca oferta Digi s-a inchis la pretul de 40 de lei pe actiune, potrivit unui "e-mail transmis de intermediari institutionalilor" si ca 'la acest nivel, operatiunea de piata s-ar cifra la aproximativ 860 de milioane de lei (189 milioane euro), iar valoarea de piata a companiei ar fi cu putin peste 823 milioane euro'.

Digi Communications, compania mama a RCS&RDS, aflata in plin proces de listare, a depus un amendament la prospectul de listare in care anunta ca si firma RCS&RDS a primit in data de 8 mai o notificare oficiala din partea DNA in care i se aduce la cunostinta ca are calitate de suspect. Este vorba de investigatia in care alte doua persoane din managementul companiei, respectiv Ioan Bendei si Mihai Dinei, precum si Alexandru Oprea, fostul CEO al RCS&RDS, sunt cercetati pentru luare de mita si spalare de bani. RCS&RDS este suspectata pentru aceleasi infractiuni. Si in celelalte cazuri care au implicat institutii media (Antena Group, Mediafax, Realitatea), pe langa persoanele fizice puse sub invinuire, cercetarile s-au extins si asupra companiilor ca persoane juridice.