Orange, liderul pietei locale de comunicatii mobile, a anuntat luni ca reteaua 4G, lansata in 2014, a ajuns in prezent la o acoperire de 100% la nivel urban, fiind prezenta in 7585 de localitati. Zonele unde serviciile 4G inregistreaza in mod constant cele mai mari varfuri de trafic sunt Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu si Mures, iar intervalul orar cu cele mai mari cresteri de trafic este cuprins intre ora 20:00 si ora 22:00, tendinta care se mentine inca de la lansarea serviciilor, a precizat compania.

Stefan Slavnicu, CTO Orange RomaniaFoto: Orange Romania

Cele mai populare categorii de aplicatii si de continut pentru care utilizatorii folosesc serviciile 4G sunt : 39% streaming, 47% browsing, 5% din trafic este inregistrat de aplicatiile de messaging.

De la lansarea serviciilor de internet 4G si pana in prezent, traficul de date la viteze 4G a crescut de 128 de ori, demonstrand nevoia tot mai ridicata de conectivitate, spune operatorul. La 31 martie 2017, compania avea 2,4 milioane de conexiuni 4G, dublu fata de primul trimestru din 2016.

  • "Investitiile realizate in extinderea acoperirii 4G raspund nevoii clientilor nostri de conectivitate neintrerupta la viteze superioare, oriunde si oricand au nevoie. Prin investitiile si eforturile realizate am urmarit sa consolidam o retea de incredere, tocmai pentru a veni in intampinarea nevoii tot mai crescute de conectivitate, astfel incat utilizatorii nostri sa aiba, asa cum s-au obisnuit de doua decenii, acces la servicii de cea mai inalta calitate." a declarat Stefan Slavnicu, Chief Technical Officer in cadrul Orange Romania.

Cresterea traficului de date a fost sustinuta de vanzarile de smartphone-uri si de dispozitive conectate la smartphone (smartwatch-uri, bratari fitness, roboti, ochelari VR, Apple Airpods si casti cu asistent personal), precum si de extinderea in ritm alert a acoperirii serviciilor 4G.

  • Cifra de afaceri de 986,8 milioane euro pentru Orange in 2016: Pentru prima data, numarul de abonati a depasit pragul de 5 milioane din totalul de clienti

Orange Romania a realizat in ultimul trimestru al anului trecut o cifra de afaceri in valoare de 259,7 milioane de euro, in crestere cu 3,8% fata de perioada similara a anului trecut, acesta fiind al saptelea trimestru consecutiv de crestere a veniturilor, potrivit datelor anuntate joi, 23 februarie 2017, de catre Grup.

Cifra de afaceri totala pe 2016 a fost de 986,8 milioane de euro, in crestere cu 4,2% fata de anul anterior. La sfarsitul lui 2016, Orange Romania furniza servicii mobile si fixe pentru 10.388.000 clienti (n.a SIM-uri valabile), numarul de abonati depasind pentru prima data pragul de 5 milioane din totalul de clienti.