Grupul Saudi Oger din Arabia Saudita a preluat in totalitate compania Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, dupa ce a cumparat de la Qualcomm Incorporated 50% din actiunile Inquam Limited. Grupul saudit detinea deja 50% din Inquam, a carei subsidiara este Telemobil. Partile nu au facut publici alti termeni ai tranzactiei, se arata intr-un comunicat al operatorului de telefonie mobila.

"In urma acestei achizitii, grupul Saudi Oger ramane pe deplin dedicat dezvoltarii si creari de valoare atat pentru actionari cat si pentru angajatii Zapp Romania si Zapp Portugalia. Saudi Oger continua sa aiba o relatie foarte buna cu Qualcomm, si asteapta cu mare interes viitoarele inovatii ale acestuia in domeniul solutiilor mobile de voce si date CDMA si WCDMA in 450 si 2100 MHz", se mai arata in comunicat.

Compania Telemobil a fost achizitionata in anul 2000 de catre Inquam, o companie care avea ca actionari cu participatii egale Saudi Oger Limited si Qualcomm Incorporated. In anul 2001, telemobil a lansat reteaua de telefonie mobila Zapp, retea ce se bazeaza pe tehnologia CDMA, dezvoltata de Qualcomm, in banda de frecventa de 450 MHz.

In luna octombrie 2006, operatorul a castigat una din ultimele doua licente de telecomunicatii de generatia a treia (3G) si, potrivit comunicatului, in scurt timp va incepe o expansiune masiva a retelei sale utilizand aceasta frecventa.

Grupul Saudi Oger, controlat de familia fostului premier libanez Rafic Hariri, este proprietarul operatorului de telecomunicatii Oger Telecom cu sediul in Dubai, ce este prezent pe pietele din Arabia Saudita, Liban, Iordania, Africa de Sud si Turcia.