HTC Corp, producatorul de smartphone-uri care acum cativa ani avea 10% din piata mondiala, cauta solutii pentru a se redresa si ia in calcul sa vanda divizia de realitate virtuala Vive, scrie Bloomberg. Cea mai radicala varianta ar fi ca intreaga companie sa fie cumparata, insa este putin probabil ca asa ceva sa se intample. HTC avea acum cativa ani 10% din piata smartphone-urilor, dar acum are sub 2%. Vanzarile au scazut de la peste 150 milioane unitati in 2011, la sub 30 milioane anul trecut, insa este drept ca valoarea medie a unui telefon vandut a crescut mult.

HTC U11Foto: Hotnews

Compania lucreaza cu consultanti pentru a decide ce ar fi mai bine sa faca: sa vanda divizia Vive sau chiar sa gaseasca un investitor care sa cumpere intreaga companie.

HTC s-a infiintat in 1997 si din 2002 a inceput sa construiasca telefoane pentru alte companii, crescandu-si productia si datorita telefoanelor cu Windows. HTC a construit in 2008 primul telefon cu Android. In ultimii ani HTC s-a aflat in declin, pierzand masiv cota de piata in fata Samsung si Huawei.

Sursele spun ca cei de la HTC ar fi purtat discutii si cu Google in legatura cu viitorul companiei.

HTC construieste telefonul Pixel al Google si isi pune mari sperante in modelul de varf de gama U11.

HTC este evaluata la aproximativ doua miliarde dolari.