Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a semnat luni, 4 septembrie, impreuna cu Lars Wiechen, partener-coordonator al departamentului de Consultanta Financiara Deloitte, "un contract de consultanta prin care firma urmeaza sa gaseasca solutii pentru realizarea unei majorari de capital la Posta Romana", a anuntat ministerul Comunicatiilor. "Deloitte va realiza analiza de piata care va arata daca statul roman poate sa capitalizeze Posta Romana cu suma prevazuta in bugetul de stat inca de anul trecut. Pana in acest moment, banii (170 de milioane de lei) nu au fost folositi.", se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Posta Romana, sediu centralFoto: Posta Romana

Deloitte Romania are termen pana in cursul lunii noiembrie 2017 sa prezinte raportul. Valoarea contractului semnat astazi este de 118.800 lei, fara TVA.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea in proportie de 25%.

Compania are cea mai mare retea de distributie la nivel national, peste 80% din totalul subunitatilor postale din Romania. Peste 19 milioane de oameni beneficiaza de serviciile Postei si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.