Implementarea serviciilor Big Data, extinderea si funizarea de servicii convergente fix-mobil pentru acasa, precum si digitalizarea serviciilor oferite de companie sunt principalele trei prioritati pe care le am in vedere in mandatul meu, a declarat luni Murielle Lorilloux, noul director general al Vodafone Romania, al doilea mare operator mobil din piata. Implementarea serviciilor 5G va fi cu siguranta in topul prioritatilor, in functie si de reglementarile din Romania. Trebuie sa analizam intregul ecosistem, in special ceea ce tine aparitia primelor terminale compatibile 5G, si ramane de vazut daca licitatia 5G va fi organizata in 2018 sau 2019, a spus aceasta.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone RomaniaFoto: Hotnews

Pentru implementarea acestor prioritati, Murielle Lorilloux a precizat ca vor fi efectuate noi angajari in cadrul companiei, care acum are aproximativ 2500 de anagajti. Aceasta nu a oferit insa detalii legate de numarul exact al angajarilor avute in vedere.

Intrebata despre durata mandatului sau in Romania, Murielle Lorilloux a precizat ca de regula un astfel de mandat dureaza intre 3 si 5 ani si ca spera sa stea suficient de mult pe aceasta pozitie pentru a implementa tot ceea ce si-a propus.

Murielle Lorilloux, CEO al Vodacom din Republica Democrata Congo (RDC), a fost desemnata CEO al Vodafone Romania, incepand cu 1 septembrie 2017, pozitie din care ii va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster. Ea l-a inlocuit pe Ravinder Takkar, care a preluat functia de Presedinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol in care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone in India si de dezvoltarea business-ului in regiunea Africa, Orientul Mijlociu si Asia Pacific (AMAP).

  • UPDATE Murielle Lorilloux a fost acuzata in vara anului trecut ca din functia de CEO al Vodacome Congo ar fi favorizat firme detinute sau aveau legatura cu tatal ei/Grupul Vodafone sustine ca, in urma verificarilor, acuzatiile s-au dovedit nefondate

Tabloidul Cancan.ro a scris luni ca Murielle Puglionisi Lorilloux a fost acuzata, in timp ce era CEO al Vodacom Congo, ca ar fi atribuit mai multe contracte fara sa respecte procedurile companiei si ca ar fi favorizat firme ce erau detinute sau aveau legatura cu tatal ei, Laurent Puglionisi. Acuzatiile foarte grave la adresa CEO-ului, la acea vreme, al Vodacom Congo, au aparut intr-o publicatie din Congo, 7sur7.cd.

Printre invinuirile care i se aduceau erau conflictul de interese, atribuirea de contracte fara sa respecte procedurile si favorizarea tatalui ei, care ar fi fost beneficiarul unor contracte pe care Murielle Lorilloux le-ar fi acordat. Unul dintre contractele la care se face referire este cel cu firma ITAL Motors, detinuta (potrivit sursei citate) in proportie de 20% de Sutherland, firma cu sediul in Insulele Virgine ce ii apartine tatalui lui Murielle Lorilloux, Laurent Puglionisi, si in proportie de 80% de Salamander, societate cu sediul tot in Insulele Virgine. Raportul spune ca respectivul contract nu ar fi creat niciun beneficiu Vodacom.

Grupul Vodafone a transmis catre Cancan.ro un punct de vedere oficial cu privire la aceste acuzatii. Vodafone confirma auditul, insa sustine ca, in urma verificarilor, acuzatiile s-au dovedit a fi nefondate.

  • "Grupul Vodacom a efectuat un audit amanuntit de investigatie privind acuzatiile facute in Republica Democratica Congo in iulie 2016. Auditul a demonstrat ca acuzatiile erau nefondate, raportul continand inexactitati si inconsistente. Acuzatiile au parut a fi o tentativa de a destabiliza operatiunile companiei. Grupul Vodacom a respins cu tarie aceste afirmatii false. Vodacom, ca si Vodafone, trateaza extrem de serios conducerea si are procese si politici interne stricte care sa asigure conformitatea cu cele mai bune standarde globale", a transmis grupul Vodafone pentru Cancan.ro.

Vodafone Romania a castigat peste 320.000 de abonati in anul fiscal incheiat la 31 martie 2017/Veniturile au crescut cu 2,7% pana la peste 707,2 milioane de euro

Vodafone Romania a inregistrat venituri in valoare de 707,2 milioane de euro in anul fiscal incheiat la 31 martie 2017, in crestere cu 2,7%, in termeni organici, comparativ cu anul precedent. Al doilea mare operator local de comunicatii mobile avea un numar total de 9.441.063 de utilizatori (SIM-uri valabile de servicii mobile, de voce si Internet of Things) la 31 martie 2017, in crestere cu 320.918 utilizatori fata de anul anterior. Din numarul total de clienti, 8.744.061 sunt utilizatori ai serviciilor mobile. Detalii aici.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone Group are divizii in 26 de tari, 49 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 17 tari. La 31 martie 2017, Vodafone Group avea 515,7 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 17,9 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix.