Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 27 septembrie 2017, un plan strategic de masuri, pe o perioada de 5 ani, care vizeaza redresarea Postei Romane, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor. Planul, propus de ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, vizeaza printre altele cresterea veniturilor prin diversificarea produselor si serviciilor, utilizarea eficienta a fondurilor anuale primite de la Uniunea Postala Universala (UPU), bani care nu au fost folositi niciodata desi, in fiecare an, 200.000 de dolari au fost pusi la dispozitia companiei pentru dotari curente (cantare, scannere, cititoare de bare etc...) si renegocierea contractelor existente cu agentii economici.

Lucian Sova, la audierile din ParlamentFoto: Hotnews
  • Alte masuri propuse de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova:

"O masura extrem de importanta este reorganizarea companiei prin infiintarea centrelor de profit la nivel regional, ceea ce presupune responsabilizarea conducerilor locale in gestionarea bugetului si in atragerea de venituri destinate dezvoltarii zonei respective.

Printre masurile de redresare sunt cuprinse, de asemenea: introducerea controalelor volum-tarif-incasari,analizarea tarifelor practicate, achizitia de echipamente moderne si tehnica de calcul, prioritizarea investitiilor in scopul efectuarii dotarilor absolut necesare desfasurarii activitatii la standardele impuse de piata de curierat.

Masurile din planul strategic urmaresc reconstruirea si consolidarea institutiei intr-o companie profitabila care se autofinanteaza si se dezvolta ca un furnizor modern de servicii postale, la tarife accesibile si standarde europene.

Planul strategic de redresare a Companiei Nationale 'Posta Romana' se intinde pe 5 ani,are termene clare pentru fiecare etapa de implementare in parte si vine in completarea majorarii capitalului social al companiei, proces care se afla in desfasurare.", se mai arata in comunicatul Ministerului Comunicatiilor.

  • La Posta Romana a fost numit un nou director general interimar: Rares Stanciu, fostul director executiv operational al companiei

Rares Stanciu, fostul director executiv operational al Postei Romane, a fost numit director general interimar al companiei de stat, pentru un mandat de 4 luni (25 septembrie 2017 - 25 ianuarie 2018), pana la finalizarea procedurii de selectie a unui director general potrivit OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, se arata intr-o decizie luata in 20 septembrie de Consiliul de Administratie al Postei, document obtinut de HotNews.ro. Numirea are loc in contextul in care mandatul fostului director general interimar, Andrei Stanescu, a expirat in 24 septembrie, iar Ministrul Comunicatiilor i-a cerut acestuia demisia pentru management defectuos.

Reamintim ca statul, prin Ministerul Comunicatiilor, detine 75% din actiunile Posta Romana, iar Fondul Proprietatea are 25%.