"De ce vrea ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova sa demita echipa de profesionisti care a realizat un profit de 18.3 milioane de lei, la Posta Romana in primele 8 luni ale anului?", intreaba presedintele Consiliului de Administratie al C.N. Posta Romana, Dante Stein, intr-o pozitie data publicitatii joi. C.A.-ul Postei, declara el, a luat act "cu surprindere" de declaratiile ministrului, prin care era anuntata demiterea a patru dintre membrii sai. "Nu intelegem ce anume poate fi imputat", continua el.

Declaratia lui Dante Stein:

"Consiliul de Administratie a luat act, cu surprindere, de declaratiile publice facute, astazi, de ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, prin care este anuntata demiterea a patru dintre membrii sai. Nu intelegem ce anume poate fi imputat unei echipe de profesionisti care, in ultimii ani, alaturi de managementul Postei Romane si de cei peste 25.000 de salariati, au performat, reusind sa aduca in echilibru compania, dupa multi ani de pierderi.

In anul 2017, sub conducerea acestui Consiliu de Administratie, in primele opt luni, aceasta a inregistrat un profit de 18.3 milioane de lei, in crestere fata de perioada similara a anului trecut (16.6 milioane lei).

Profitul realizat este rezultatul activitatii operationale, chiar si cu lipsurile majore din zona investitiior pe care Posta Romana le-a resimtit, in ultima perioada.

Intentia noastra a fost sa atragem atentia atat asupra situatiei cash flow-ului cat si asupra importantei urgentarii procesului de capitalizare, apanaj exclusiv al actionarilor. In acest sens am transmis acel document catre MCSI, document care facea parte dintr-o corespondenta fireasca si confidentiala intre conducerea executiva a CNPR si actionari, si care s-a dorit a fi un puternic semnal de alarma.

Avand in vedere situatia in care se gaseste compania in acest moment, reiterez, in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie, ca aceste actiuni intempestive nu fac altceva decat sa destabilizeze echilibrul, si asa fragil, al Postei Romane, si propun revenirea la masa dialogului, calm, constructiv si fara caracter public, intre ministru si conducerea companiei, pentru a gasi solutii imediate si eficiente pentru dezvoltarea operatorului national de servicii postale."

Dante Stein

Presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana