Fostul premier Sorin Grindeanu a fost propus de actualul sef al Guvernului, Mihai Tudose, pentru sefia arbitrului telecom (ANCOM), potrivit unui document postat luni pe pagina sa de Facebook de presedintele Comisiei de IT din Camera Deputatilor, Catalin Drula.

Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

Reamintim ca Grindeanu a fost demis in iunie din functia de premier dupa o motiune de cenzura depusa chiar de PSD. El a intrat atunci intr-un razboi politic cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

In ultimele doua luni au aparut informatii despre o presupusa apropiere intre Grindeanu si Tudose, premierul incercand sa castige sustinerea politica in filialele din banat, fidele lui Sorin Grindeanu.

Propunerea este adresata presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, cel care l-a dat jos pe Grindeanu din fruntea guvernului.

Adrian Dita, numit de Guvernarea PSD-ALDE, la sefia arbitrului telecom (ANCOM), a anuntat vineri, 20 octombrie, ca a decis sa renunte la mandatul de presedinte al autoritatii, potrivit unui email intern adresat angajatilor si obtinut de HotNews.ro.

Sorin Grindeanu a fost demis din functia de prim ministru dupa o motiune de cenzura votata de PSD si ALDE. Initial, Liviu Dragnea i-a cerut sa isi dea demisia, invocat nerealizarea programului de guvernare, pe baza unei evaluari facute de Darius Valcov, fostul ministru de Finante al PSD care are o serie de probleme cu Justitia.

In urma refuzului lui Grindeanu de a-si da demisia si a votului din Parlament, fostul premier a fost exclus si din PSD, dar situatia este ambigua, in conditiile in care organizatia Timis, condusa de Grindeanu, sustinea in vara ca acesta este in continuare membru al social-democratilor.

Demisia lui Adrian Dita fusese ceruta martea trecuta de toti parlamentarii, inclusiv cei ai PSD-ALDE, pe motiv ca ar fi pus in pericol functionarea autoritatii prin reorganizarea fulger facuta de acesta, concedierea mai multor experti cu zeci de ani de experienta in telecomunicatii si detasarea in ANCOM a unor angajati de la Posta sau SNR, companii reglementate chiar de catre ANCOM.

Comisiile parlamentare de specialitate au termen pana pe 26 octombrie sa-l audieze pe Sorin Grindeanu, candidatul pentru functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), a declarat luni secretarul Camerei Deputatilor, Ioana Bran, citat de Agerpres.

'Domnul Grindeanu a fost propus pentru a ocupa functia de presedinte al ANCOM, iar Birourile permanente reunite au decis ca termenul comisiilor de specialitate pentru audiere si raport sa fie 26 octombrie', a spus Bran, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite.

Conducerea Parlamentului a luat, de asemenea, act de demisia lui Adrian Dita din functia de presedinte al ANCOM.