Posta Romana, sub conducerea interimara a Elenei Petrascu, a reactionat marti la acuzatiile aduse saptamana trecuta de fostul director general interimar, Andrei Stanescu, legate de beneficiile pe care le-ar avea liderul de sindicat Matei Bratianu si fiii acestuia in companie, in ciuda procesului de restructurare. Noua conducere precizeaza ca lui Matei Bratianu i-a fost suspendat contractul individual de munca, incepand cu august 2015, pe durata exercitarii functiei lider sindical, explica de ce are acesta 'Duster si motorina fara kilometri, de la Posta', si raspunde si acuzatiilor legate de beneficiile pe care le-ar avea fiii acestuia in companie.

Elena PetrascuFoto: Hotnews

Redam mai jos integral reactia noii conduceri a Postei Romane la acuzatiile fostului director general, aflat acum in preaviz:

"1. In ceea ce priveste speculatia potrivit careia Alexandru Bratianu a ramas, in continuare, Sef al Departamentului Marketing, in Posta Romana, in ciuda restructurarilor facute recent, pe motiv ca este fiul liderului sindical Matei Bratianu, asa cum v-am mai comunicat, Departamentul Marketing nu este singura structura din cadrul Postei Romane care nu a fost vizata de reorganizare. S-au facut modificari doar pe domeniile unde era necesara o schimbare pentru inbunatatirea modului de lucru. Astfel, nu toti angajatii cu functii de conducere au fost schimbati de pe posturi. Alexandru Bratianu este un profesionist al domeniului marketing, a lucrat in mai multe companii private si, cu experienta acumulata, a schimbat abordarile invechite, existente in Posta Romana, pe acest domeniu. In strategia de stabilizare si relansare a Postei Romane, Departamentul Marketing are un rol major, intrucat parte importanta din obiective sunt comercial, vizeaza activitati noi si dezvoltarea de produse noi. Alexandru Bratianu este coordonator al domeniului marketing din companie, dar nu a fost si nu este detinator al vreunei functii de decizie. El face parte din salariatii care au performat in functiile lor si consideram ca nu poate fi judecat prin prisma numelui tatalui sau.

2. In urma verificarilor pe care le-am efectuat, acuzatiile lui Andrei Stanescu nu se confirma intrucat domnul Ovidiu Solomon (n.a cel de-al doilea fiu al lui Matei Bratianu, potrivit lui Andrei Stanescu) este prezent la programul de lucru, conform condicii de prezenta si-si exercita atributiile de serviciu conform contractului individual de munca, fisei de post si Regulamentului de Organizare si Functionare al companiei. In ceea ce priveste afirmatia ca acesta ar fi fiul liderului de sindicat, Matei Bratianu, nu comentam informatii care tin de sfera vietii personale a salariatilor Postei Romane si care nu implica sub nicio forma relatiile de munca in cadrul companiei.

3. Contractul individual de munca incheiat intre Posta Romana si salariatul Matei Radu Bratianu a fost suspendat, incepand cu august 2015, pe toata durata exercitarii functiei de presedinte al Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, in consecinta, acesta nu incaseaza niciun fel de remuneratie de la companie.

4. Referitor la faptul ca Matei Bratianu conduce un autoturism Dacia, Duster, apartinand Postei Romane, reprezentantii companiei au considerat, inca din anul 2014, ca prin natura activitatii pe care acesta o desfasoara, se justifica necesitatea folosirii unui autoturism, acesta efectuand vizite de lucru, in teritoriu, in interesul companiei si al salariatilor sai.

5. In privinta afirmatiei ca Matei Bratianu ar incasa si pensie speciala de parlamentar, va rugam sa ii adresati, personal, aceasta intrebare, intrucat compania nu este in masura sa raspunda la intrebari care implica relatiile contractuale de munca ale liderului de sindicat cu terti.

6. Afirmatiile lui Andrei Stanescu (n.a legate de modul cum Bratianu a obtinut incheierea unui Contract Colectiv de Munca pe 10 ani) se refera la fapte care au avut loc in urma cu aproape 10 ani, iar actuala conducere a companiei nu a avut, si nu are, nicio implicare in aceasta speta. Mai mult, directorul companiei, de la vremea respectiva, Mihai Toader, pe care Andrei Stanescu si aduce in discutie, a fost deja condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, fiind judecat si pentru alte abateri grave pe care le-a comis, in perioada in care a condus Posta Romana. Mentionam ca, CCM-ul la care Andrei Stanescu face referire se va renegocia, la expirarea lui, in martie 2018, cu noua conducere a companiei, neimplicata, in 2008, in acest proces.".

Aceasta este reactia noii conduceri din Posta Romana, transmisa la solicitarea HotNews.ro, fata de acuzatiile aduse joia trecuta de Andrei Stanescu, fostul director general al Postei Romane, care a criticat public noua conducere si procesul de restructurare demarat in acord cu sindicatele de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova.

  • Iata declaratiile facute joi de Andrei Stanescu pentru HotNews.ro:

Andrei Stanescu, director general Posta Romana

Andrei Stanescu, director general Posta Romana

Foto: Posta Romana

"Noul management al Postei nu isi poate pune in aplicare planul de fabricare a unui motiv pentru management defectuos. Pana acum doar au afirmat ca a fost management defectuos, in conditiile de profit pe primele 8 luni, exact cat am fost eu director general. Mai rau e ca au plecat oameni valorosi de la Posta.

Alexandru Bratianu (n.a fiul liderului de sindicat Matei Bratianu) este neatins de schimbarea organigramei. Este sef departament marketing in conditiile in care nu exista un compartiment comercial. In noua organigrama acest compartiment a fost desfiintat. Alexandru Bratianu nu este singurul fiu pe care Matei Bratianu il are in Posta. Liderul de sindicat mai are un fiu, Ovidiu Solomon, angajat la securitatea postala, care nu vine la munca. E 'scos din productie', ca tatal sau.

Matei Bratianu ia salariu de la Posta, pensie si indemnizatie de la sindicat. Matei Bratianu are contract de munca la Posta pe perioada nederminata in conditiile in care este pensionar.

Matei Bratianu are Duster si motorina fara km de la Posta, cei drept a avut si pe mandatul meu si daca am incercat sa ii explic ca nu e corect a pus tunurile pe mine.

Domnul Bratianu mai are si pensie speciala de parlamentar.

Pe vremea lui Mihai Toader (n.a fost director general al Postei Romane), Bratianu a obtinut pe vremea lui Toader semnarea unui CCM (n.a Contract Colectiv de Munca) pe 10 ani cu foarte foarte multe avantaje pentru el: cu prime peste prime, cu obligativitatea ca organigrama sa fie aprobata de sindicat etc..si toate astea pentru 10 ani! Nimeni nu semneaza CCM pe 10 ani!

In timp ce Bratianu obtinea un CCM confortabil Mihai Toader semna contracte in doar 2 luni de 500 milioane euro, pentru care este acum la puscarie. Este vorba de contracte cu Blue Air, G4s (6 contracte), Gir, Uti si Romprest."