Directoratul General al Comisiei Europene pentru Taxe si Vami (DG TAXUD) a lansat un portal web, Taxedu, menit sa ofere tinerilor si profesorilor instrumente de educatie cu privire la taxe si impozite si la felul in care acestea le influenteaza vietile. Portalul, disponibil in 22 de limbi, cuprinde materiale de e-learning, secvente video, linkuri catre website-uri nationale de informare si materiale didactice destinate profesorilor, a fost realizat de un consortiu format din firmele Siveco Romania, in calitate de lider, si Intrasoft International, care au castigat anul trecut un contract cu Executivul European.

Portal IT de educatie fiscalaFoto: SIVECO Romania

In afara de portal, a fost creat si un joc, numit Taxlandia, in cadrul caruia participantii trebuie sa administreze fonduri publice, sa ia decizii privind colectarea taxelor si modul lor de cheltuire. Portalul este disponibil in toate limbile tarilor din UE, iar jocul poate fi descarcat inclusiv ca aplicatie mobila.

Proiectul a fost implementat sub conducerea Parlamentului European si a Comisiei Europene (DG TAXUD), fiind sustinut de directiile vamale nationale. Un aspect foarte important este reprezentat de consultarea tinerilor europeni in timpul crearii continutului educational al site-ului. Varianta finala include si sugestiile lor.

  • "Noul proiect web Taxedu este unul foarte interesant. El este destinat tinerilor din Europa, de toate varstele. Obiectivul nostru este de a imbunatati nivelul de intelegere a aspectelor legate de impozitare, astfel incat sa putem construi o societate mai buna. Taxedu este mai mult decat un alt portal educational de pe piata europeana. Noi urmarim un deziderat mult mai important, mult mai ambitios. Educatia este o investitie in viitor, in fapt cea mai importanta investitie pe care o putem face in viitor si de aceea investim in tineri pentru a ne asigura ca ei vor avea o intelegere cat mai pozitiva despre taxe si impozite. Unul dintre sloganurile initiativei noastre este: "Taxele ne construiesc viitorul!", a declarat Pierre Moscovici, Comisar European pentru Afaceri economice si financiare, impozitare si vama.

Platforma a fost construita de consortiul format din firmele Siveco Romania, in calitate de lider, si Intrasoft. Proiectul s-a desfasurat pe baza contractului cadru semnat de consortiu si DG TAXUD in urma cu un an.

  • "Suntem onorati sa dovedim, o data in plus, ca SIVECO este un furnizor de incredere pentru Comisia Europeana, in domeniul software si al serviciilor IT. Pana in prezent, SIVECO, alaturi de partenerii sai, a implementat peste 20 de proiecte directe pentru Comisia Europeana, dezvoltand aplicatii software integrate de care beneficiaza milioane de cetateni europeni", a declarat Florin Ilia, Presedinte si Director General al Siveco Romania.

In luna aprilie a anului trecut,Siveco Romania a anuntat ca impreuna cu Intrasoft International a fost selectata de Comisia Europeana pentru a-i furniza, in cadrul contractului cadru B-Train 3, servicii de suport pentru programe de instruire pe multiple directii in domeniul vamal si al taxelor, solutii de eLearning si servicii de comunicare.

Acest contract cadru, cu valabilitate de 3 ani si valoarea de 9,4 milioane de Euro, poate fi prelungit pentru inca 3 ani.