"Sunt mai multe schimbari fiscale care se intampla concomitent, iar impactul este diferit la fiecare angajat in functie de salariul pe care-l are. Vom lua masuri astfel incat salariile celor peste 1200 de angajati sa nu scada. Genul acesta de decizii la final de an slabeste increderea ca putem avea un cadru predictibil in care sa poti investi. Vorbesc de lipsa de dialog, consultare si timing. Ar trebui sa existe un spatiu de 5-6 luni inainte de astfel de masuri, ca sa fii pregatit si sa construiesti un buget in consecinta", a declarat joi Robert Redeleanu, seful UPC Romania si Ungaria. Potrivit acestuia, investitiile UPC din ultimii patru ani au avut un impact economic de 315 milioane euro si au generat beneficii sociale estimate la 309 milioane euro in Romania.

Robert Redeleanu - CEO UPC RomaniaFoto: UPC Romania

Ce beneficii au generat investitiile UPC in Romania

Ce beneficii au generat investitiile UPC in Romania

Foto: UPC Romania

Potrivit unui studiu recent comandat de Liberty Global si realizat de firma britanica de consultanta Oxera Consulting, beneficiile sociale totale generate de investitiile UPC Romania in internet broadband sunt estimate la 309 milioane euro, datorate impactului vitezelor mai mari de internet (196 milioane euro), productivitatii crescute (95 milioane euro) si concurentei la nivelul preturilor (18 milioane euro) din Romania.

Compania britanica de consultanta a analizat infrastructura si investitiile UPC pe segmentul de internet de mare viteza in perioada cuprinsa intre inceputul anului 2013 si finalul primului trimestru al anului 2017, in Romania si in toate tarile europene in care opereaza Liberty Global.

Nivelul impactului economic total este estimat la 315 milioane euro, ca rezultat al beneficiilor UPC Romania oferite clientilor rezidentiali si comerciali in perioada 2013-2017.

UPC a realizat investitii importante pentru a facilita accesul la serviciile sale digitale oferind in prezent viteze de internet de pana la 500 Mbps in toata aria sa de acoperire.