Posta Romana a anuntat miercuri ca numarul de colete livrate de Black Friday, clientilor eMAG s-a triplat fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind peste 120.000 de colete. Operatorul national de servicii postale spune ca numai in Bucuresti a livrat aproximativ 35.000 de produse si ca a atins un varf de livrari de 15.000 de colete livrate pe zi. eMAG, cel mai mare retailer online local, a anuntat saptamana trecuta ca s-au comandat de Black Friday 1,1 milioane de produse in valoare totala de 360 milioane lei, cu 20% mai mult decat anul trecut.

Parteneriat eMAG-PostaFoto: Hotnews
  • "Numai in Bucuresti am livrat aproximativ 35.000 de produse. Este un semnal foarte bun, care ne arata cresterea interesului pentru serviciile Postei Romane in mediul urban. Am atins un varf de livrari de 15.000 pe zi. In numai 6 zile, in jumatate din timpul dedicat campaniei, oficiile Postei Romane au livrat 98% dintre comenzile primite. In prezent avem de trei ori mai multe oficii PostCollect, in parteneriat cu Emag, comparativ cu anul trecut. Am reactionat firesc la o nevoie in crestere din partea clientilor.", a precizat Elena Petrascu, directorul general interimar al Postei Romane.

Clientii retailerului online eMAG care vor sa-si ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat in proximitatea domiciliului sau a locului de munca, au posibilitatea, incepand cu luna noiembrie din acest an, sa-si ridice personal produsele comandate din 600 de oficii postale amplasate in toate judetele tarii, in urma parteneriatului dintre cele doua companii.

In cadrul serviciului PostCollect, operatorul national de servicii postale preia, sorteaza si livreaza coletele eMag la sediul subunitatilor postale participante. Expeditiile eMAG sunt monitorizate in sistem Track&Trace pe tot parcursul lor, de la prezentare, pana la livrare.

Destinatarii sunt avizati de catre Posta Romana, printr-un SMS, pentru fiecare colet, in momentul in care acesta ajunge in oficiul ales de client. In SMS sunt comunicate: numarul AWB al trimiterii, numarul si programul oficiului postal, precum si suma de plata ramburs, daca nu a fost deja achitata online, cu cardul. Livrarea coletelor se face la sediul oficiilor postale prin intermediul ghiseelor dedicate si vizibil semnalizate. Clientul are optiunea deschiderii coletului pentru verificarea continutului.

Editia din acest an a Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping din an, a adus 8,3 milioane de vizite pe site-ul eMAG si 1,1 milioane de produse comandate in valoare de 360 milioane lei, cu 10 milioane lei peste estimarea initiala si cu o crestere de 20% raportata la editia anterioara din 2016, potrivit datelor eMAG, cel mai mare retailer online local.