Romtelecom a anuntat luni ca, in acest an, va disponibiliza pana la 2500 de angajati, potrivit planului de afaceri pentru 2008, aprobat de Consiliul de Administratie al operatorului. Masura urmareste cresterea profitabilitatii companiei.

Conform datelor grupului OTE, actionarul majoritar al Romtelecom, la 30 septembrie 2007, personalul companiei romanesti numara peste 12.300 de angajati.

Tot pentru acest an, Romtelecom isi propune o crestere solida pe segmentele broadband si date si televiziune prin satelit, combinata cu o majorare a numarului de clienti de telefonie fixa.

Conducerea celui mai mare operator de telefonie fixa din Romania considera ca se poate vorbi de o crestere in anul anterior, dar spune ca este nevoie de mai multa calitate si eficienta pentru 2008.

“Putem vorbi despre crestere si evolutie in 2007, dar trebuie sa ne concentram si mai mult pe calitate si eficienta pentru a face fata provocarilor pietei si competitiei care se dezvolta agresiv pe toate segmentele. in 2008 vom transforma modul in care ne desfasuram activitatea, ne vom orienta catre crestere profitabila si catre a fi lider de piata in privinta calitatii serviciilor“, a declarat Yorgos Ioannidis, CEO Romtelecom.

Pentru acest an, implementarea unor strategii menite sa genereze profitabilitate companiei va duce la pierderea a circa 2500 de locuri de munca.

"Planurile strategice ale Romtelecom implica imbunatatirea proceselor interne, o oferta competitiva de servicii, pentru a creste baza de clienti si pentru a intensifica prezenta companiei pe segmentele de piata in crestere, concomitent cu un control riguros al costurilor. Implementarea noului plan de afaceri va impune si revizuirea proceselor si metodologiilor de lucru, ceea ce va conduce la reducerea locurilor de munca cu un numar care nu va depasi 2500 de pozitii in 2008", se mentioneaza in comunicatul Romtelecom.

Romtelecom promite celor afectati salarii compensatorii si ajutor in gasirea de noi locuri de munca

Reprezentantii Romtelecom au precizat pentru HotNews.ro ca cifra de 2500 este una maxima. Compania promite salarii compensatorii si sustinerea in gasirea de locuri de munca pentru cei afectati.

"Cifra este comunicata maximal, este o estimare. In lunile urmatoare va urma un proces de evaluare la nivelul companiei, atit din punct de vedere al proceselor interne, cit si din punct de vedere al performantelor oamenilor din zonele identificate ca potentiale surse de crestere a eficientei. In urma evaluarii vom sti cu exactitate numarul celor afectati. In acest moment are loc un proces de comunicare si consultare cu angajatii.

Ne intereseaza sa acordam sustinere in gasirea unor noi locuri de munca angajatilor afectati de proces si vom respecta prevederile legale, inclusiv contractul colectiv de munca - se vor acorda oricum salarii compensatorii celor afectati, in functie de vechimea in organizatie", a declarat pentru HotNews.ro, Cristina Popescu, director PR Romtelecom.

Parteneriat Romtelecom - Cosmote, mai puternic in 2008

Anul trecut, operatorul si-a imbunatatit ofertele de televiziune si Internet, atat pe zona persoane fizice cat si pe business, in timp ce, pe segmentul de telefonie fixa, s-a inregistrat o stopare a descresterii bazei de clienti. Romtelecom avea 360.000 clienti ADSL la finele lui 2007, cu o cota de piata de peste 20% pe segmentul de broadband fix. Dolce, serviciul de satelit TV, a ajuns la aproape 400.000 de clienti, reprezentand o cota de 8% din intreaga piata de pay TV.

Romtelecom si Cosmote au lansat in 2007 mai multe servicii de comunicatii in parteneriat, iar colaborarea dintre cele doua companii urmeaza sa se accentueze in acest an.

"Cooperarea comerciala cu Cosmote se va dezvolta in continuare in acest an, ceea ce va insemna oferte combinate mai multe si mai bune pentru clienti, incluzand si telefonia mobila", se arata in comunicatul Romtelecom.

Conducerea Romtelecom spera ca aceste planuri sa-i asigure o consolidare a pozitiei de piata in 2008 si o crestere a profitabilitatii pentru anii 2009 si 2010.

Cosmote Romania este parte a grupului elen de telefonie mobila Cosmote, controlata de grupul elen OTE. Romtelecom controleaza 30% din actiunile Cosmote Romania, restul actiunilor fiind detinute de compania elena Cosmote. Grupul OTE detine 54,01% din capitalul social al Romtelecom, restul actiunilor fiind controlate de statul roman.

Potrivit raportul financiar al grupului elen OTE, dat publicitatii in luna noiembrie a anului trecut, in primele noua luni ale anului 2007, Romtelecom a inregistrat un profit net de 19,5 milioane de euro, cu 53,1% mai putin decat in perioada similara a anului 2006. Numarul de linii telefonice fixe a scazut in perioada mentionata cu 16,9%, la 3.024.086 linii, de la 3.637.146 linii.

Yorgos Ioannidis, directorul general Romtelecom, declara la acea data, ca baza de clienti a companiei s-a stabilizat la peste trei milioane pentru serviciile de voce, pe baza reducerii numarului de clienti care renunta la servicii si a cresterii numarului de noi clienti.