Producatorul american Apple a prezentat, marti, versiuni cu capacitate dubla de memorie ale terminalelor iPhone si iPod Touch, noteaza Reuters. Telefonul iPhone va putea fi gasit in magazine cu memoria de 16 GB, in timp ce iPod Touch, dispozitiv touch-screen, care ruleaza fisiere de muzica si video si poate fi folosit pentru navigarea pe internet, este comercializat cu 32 GB de memorie.

Ambele dispozitive costa in SUA 499 de dolari.

"Pentru unii utilizatori nu e niciodata suficienta memorie'' a spus pentru site-ul www.appleinsider.com, Greg Joswiak, vicepresedinte Apple Worldwide iPod and iPhone Product Marketing.

Apple anunta la jumatatea lui ianuarie ca a vandut patru milioane de telefoane iPhone, adica 20.000 pe zi, in medie. Telefonul a fost lansat la sfarsitul lunii iunie in SUA si in cateva piete europene spre sfarsitul lui 2007. Apple Inc a afisat un profit net de 1,58 miliarde dolari in primul trimestru al anului fiscal 2007-2008, insa estimarile privind rezultatele pentru al doilea trimestru au dezamagit analistii de pe Wall Street.