Grupul franco-american de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent a inregistrat pierderi de circa 3,5 miliarde euro (5,12 miliarde dolari) in primul an de la fuziunea celor doua companii, transmite Reuters. Compania se asteapta la pierderi operationale pentru primul trimestru din acest an si a considerat prudent sa suspende plata dividendelor aferente anului trecut.

Fuziunea dintre cele doua companii de echipamente de telecomunicatii, Alcatel si Lucent, a avut loc in 2006, iar pierderea neta, care a inclus cheltuieli cu ajustarea valorii activelor, a fost de 2,94 miliarde euro. In plus, Alcatel-Lucent a mai inregistrat o pierdere anuala de 443 milioane euro (647,8 milioane dolari), in scadere fata de estimarile analistilor care prognozasera pierderi anuale de 789 milioane euro.

Ca urmare a evenimentelor caracteristice acestei perioade dar si din cauza mediului macroeconomic international, grupul se asteapta la inregistrarea unei pierderi operationale ajustate pentru primul trimestru din acest an. De asemenea, Alcatel-Lucent a considerat prudent sa suspende pentru moment plata dividendelor pe 2007.

Anul trecut, vanzarile Alcatel-Lucent au fost de 17,8 miliarde euro, usor peste estimarile analistilor Reuters care prognozasera vanzari de 17,5 miliarde euro. In ultimul trimestru al anului trecut, grupul franco-american a raportat vanzari de 5,23 miliarde euro, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit operational de 303 milioane euro.