Numarul telefoanelor mobile vandute in lume anul trecut a ajuns la 1,1 miliarde, datorita cresterilor de pe pietele din Africa si Asia, In Europa vanzarile au ramas la nivelul din 2006, arata un studiu GfK, citat de AFP.

In Europa, rata de penetrare a ajuns la 95%, cu 800 milioane de clienti. Cresterile s-au diminuat pentru cele mai multe piete din Europa de Est si de Vest, insa Turcia a inregistrat cea mai importanta crestere a vanzarilor, de 45%.

In China, vanzarile anuale au ajuns la 190 milioane de unitati anul trecut, fata de 130 milioane de telefoane vandute in anul precedent. Rata de penetrare a ajuns la 39%, ceea ce corespunde unui numar de 525 milioane de clienti.

In India, vanzarile s-au dublat, pana la 90 milioane de terminale mobile. In prezent, 19% din populatia Indiei are un telefon mobil, reprezentand, in total, 210 milioane de utilizatori.

In Africa, rata de penetrare este de 27%, cu un total de 250 milioane de clienti.

Telefoanele cu camera foto au devenit comune in tarile occidentale. iar in Coreea de Sud si Japonia toate terminalele mobile sunt dotate cu aparat foto, potrivit studiului GfK.