Compania Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, a anuntat miercuri numirea lui Vicentiu Dragomir in functia de Chief Technology Officer (CTO), acesta urmand sa conduca departamentul tehnic al companiei. Dragomir va fi responsabil cu dezvoltarea unei strategii clare si armonizate care sa permita companiei Zapp oferirea de servicii de telecomunicatii mobile avansate utilizatorilor din Romania.

Inainte de a ocupa aceasta pozitie, Vicentiu Dragomir a detinut timp de mai multi ani functia de General Manager Network Operations tot in compania Zapp, in aceasta pozitie fiind insarcinat cu asigurarea functionalitatii retelei Telemobil in parmetrii proiectati si cu implementarea planurilor de dezvoltare a retelei. Angajat al companiei Telemobil S.A. inca din 1998, printre pozitiile detinute de Dragomir se mai numara si cea de: Inginer Radio, Operations & Engineering Manager, Network Planning Manager, Network Planning & Implementation Manager, responsabilitatile lui fiind legate de realizarea unor proiecte strategice.

"Vicentiu a avut un rol esential in dezvoltarea retelei CDMA 450 Mhz, el aducand echipei de management existente o experienta directa, relevanta si complementara, lucru care ma face sa fiu foarte increzator in succesul proiectelor noastre viitoare, cum ar fi extinderea retelei de 450 Mhz si derularea retelei de 2100 Mhz”, a declarat Chris Bataillard, CEO Zapp.

Noul director tehnic va conduce o echipa de peste 100 de persoane, urmand sa coordoneze activitatea departamentelor de network operations, network optimization si technical support.

Telemobil, o subsidiara a Zapp International (Holdings) Limited, furnizeaza in Romania servicii mobile de date si voce sub numele de Zapp, fiind detinuta de grupul international Saudi Oger. Saudi Oger Ltd. este de asemenea actionarul principal al Oger Telecom, lider pe pietele in curs de dezvoltare.