Cosmote Romania a anuntat, luni, numirea lui Nickolaos Choumis in functia de director al diviziei de vanzari si relatii cu clientii, in locul lui Vassilios Trochalidis, al carui mandat de trei ani in cadrul companiei s-a incheiat. Choumis va coordona o echipa de aproximativ 500 de specialisti.

Potrivit informatiilor operatorului de telefonie mobila, Nickolaos Choumis s-a alaturat Grupului OTE in ianuarie 2007, unde a ocupat functia de director de vanzari servicii date al OTEGlobe. Choumis are o experienta de peste 15 ani in domeniul telecomunicatiilor, detinand functii de conducere in companii din Grecia, precum Q-Telecom, Vodafone, Unifon si CosmoLine.

In varsta de 40 de ani, Nickolaos Choumis este licentiat in Fizica la Universitatea din Atena, detine o diploma de MBA la Universitatea de Economie si Afaceri din Atena si a absolvit un master in Ingineria Comunicatiilor prin Satelit la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.

Cosmote Romania este al treilea operator de telefonie mobila din Romania, in functie de numarul de clienti. Anul trecut, Cosmote Romania a ajuns la peste 3,6 milioane clienti. Veniturile companiei au crescut cu 255% fata de 2006, pana la 155 milioane euro, insa pierderile s-au adancit la 118 milioane euro, cu 29% mai mult decat in 2006, pe fondul unei deprecieri constante a monedei locale si a investitiilor semnificative.