Zeci de cititori HotNews.ro reclama functionarea defectuoasa a serviciilor de telefonie mobila la ora sosirii presedintelui George W. Bush in Romania. In acelasi timp, in zeci de birouri din Bucuresti conectarea la internet a devenit aproape imposibila.

Orange a anuntat marti ca in jurul orei 16:00, reteaua de fibra optica a companiei a fost sectionata in doua locuri (Timisoara si Caransebes), fapt care a afectat serviciile de voce si date.

"Din aceasta cauza, serviciile de voce si date de pe o arie extinsa din zona Transilvania-Banat au fost afectate. De asemenea, incidentul a avut repercusiuni si asupra clientilor din alte zone ale tarii. Circumstantele in care a fost sectionata fibra sunt deocamdata necunoscute", se arata in comunicatul Orange.

Operatorul estimeaza ca in circa 2 ore comunicatiile mobile de voce si de date vor reveni la normal.

"Echipa de ingineri a Orange Romania a intervenit imediat si depune toate eforturile pentru a remedia situatia in cel mai scurt timp posibil. La momentul actual serviciile de voce au fost partial restabilite. Estimam ca in termen de aproximativ 2 ore comunicatiile mobile de voce si de date in reteaua Orange vor functiona la parametri normali", mai mentioneaza Orange.

Intre timp, reprezentantii Orange au precizat pentru HotNews.ro ca "la 18.55 problemele au fost remediate, iar in perioada urmatoare vor mai fi doar usoare congestii".