Bostina si Asociatii a fost desemnata consultant juridic pentru listarea Romtelecom, casa de avocatura urmand sa elaboreze in prima instanta documentatia privind selectia brokerului si sa asigure Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei asistenta juridica pe parcursul procesului de listare, arata un comunicat al casei de avocatura. Ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely, a anuntat in luna februarie intentia de listare pe bursa a unui pachet de actiuni de minim 10% din participatia detinuta de stat la Romtelecom, in toamna acestui an.

„Suntem in fata unei noi provocari, insa portofoliul de proiecte majore pe piata de capital ce au fost finalizate cu succes si care au beneficiat de asistenta noastra (listare Transgaz, Transelectrica, Alumil, emisiune de obligatiuni Yioula Glassworks) reprezinta o premisa solida, indreptatindu-ne sa credem ca si de aceasta data vom contribui cu succes la reusita acestui proiect”, spune Avocatul Coordonator Doru Catalin Bostina.

Proiectul va beneficia de asistenta juridica din partea unei echipe mixte, formate din 7 avocati specializati in domeniile piata de capital, IT&C si achizitii publice, echipa coordonata de Olimp Barbulescu. Acesta din urma are o experienta solida in domeniul pietei de capital, acumulata in decursul a sapte ani in cadrul Comisiei Nationale de Valori Mobiliare si, ulterior, la Bostina si Asociatii.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat, in luna februarie, ca va angaja o casa de avocatura care sa ajute institutia sa intocmeasca un caiet de sarcini pentru licitatia de selectare a consultantului in vederea lansarii unei oferte publice de vanzare pe piata de capital a unui pachet de actiuni din participatia statului la Romtelecom, luandu-se in calcul listarea atat pe Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe una dintre pietele internationale de capital.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro la inceputul lunii februarie a acestui an, Karoly Borbely, ministrul Comunicatiilor spunea ca este vorba de listarea a minim 10% din participatia statului la Romtelecom, in toamna acestui an si ca este luata in considerare listarea la mai multe burse si anume Londra, Viena si Frankfurt.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14,49 milioane euro, avand in prezent peste 130 de avocati si colaboratori. Cu birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania, Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a stabilit in 2007 un parteneriat si cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid si Ascott Associes din Paris.