Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Bugetul Serviciului 112 va fi suplimentat cu 11 milioane lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 14 aprilie 2008, 19:17 Economie | Telecom

Bugetul Serviciului National Unic pentru Apeluri de Urgenta va fi suplimentat cu 11 milioane de lei, pentru accelerarea furnizarii informatiei de localizare a apelantilor din retelele mobile catre numarul 112, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI). Fondurile suplimentare vor proveni de la bugetul de stat.

"Decizia va fi cuprinsa intr-o Hotarare pe care MCTI o va supune aprobarii Guvernului in perioada imediat urmatoare. Odata cu intrarea in vigoare a actului normativ, administratorul SNUAU va putea initia procedurile de achizitie a echipamentelor necesare realizarii localizarii in Serviciul 112", se  mai arata in comunicat.

In cadrul unei sedinta a Comitetul National de Coordonare a Activitatii Serviciului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) administratorul serviciului a anuntat ca proiectul tehnic pentru realizarea localizarii a fost deja elaborat. Astfel, Romania se va inscrie in termenul solicitat de Comisia Europeana, de punere la dipozitie a serviciului de localizare pentru populatie in cea de-a doua jumatate a anului.

De asemenea, a fost discutata si problema apelurilor false. Una dintre solutiile posibile este “bombardamentul” prin SMS, masura adoptata in multe state europene. MCTI a propus ca initial, timp de 3 luni, aceasta masura de combatere a apelurilor false sa fie aplicata experimental.

Ministrul Karoly Borbely a solicitat ca pana la urmatoarea reuniune a Comitetului National de Coordonare a Activitatii SNUAU, fiecare institutie implicata sa desemneze specialistii din domeniul operativ ai agentiilor specializate de interventie care vor face parte din Secretariatul tehnic permanent al SNUAU.

Totodata, a fost abordat subiectul infiintarii unui Dispecerat integrat de urgenta in cel putin un judet din tara in urmatoarele doua luni. Este vorba de o structura specializata aflata in serviciu permanent care, pe langa preluarea apelului la numarul de urgenta, asigura alarmarea si coordonarea echipajelor de interventie ale tuturor serviciilor specializate de interventie, cu caracter medical si nemedical, din aceeasi locatie fizica.
Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

167 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă