Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Bugetul Serviciului 112 va fi suplimentat cu 11 milioane lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 14 aprilie 2008, 19:17 Economie | Telecom

Bugetul Serviciului National Unic pentru Apeluri de Urgenta va fi suplimentat cu 11 milioane de lei, pentru accelerarea furnizarii informatiei de localizare a apelantilor din retelele mobile catre numarul 112, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI). Fondurile suplimentare vor proveni de la bugetul de stat.

"Decizia va fi cuprinsa intr-o Hotarare pe care MCTI o va supune aprobarii Guvernului in perioada imediat urmatoare. Odata cu intrarea in vigoare a actului normativ, administratorul SNUAU va putea initia procedurile de achizitie a echipamentelor necesare realizarii localizarii in Serviciul 112", se  mai arata in comunicat.

In cadrul unei sedinta a Comitetul National de Coordonare a Activitatii Serviciului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) administratorul serviciului a anuntat ca proiectul tehnic pentru realizarea localizarii a fost deja elaborat. Astfel, Romania se va inscrie in termenul solicitat de Comisia Europeana, de punere la dipozitie a serviciului de localizare pentru populatie in cea de-a doua jumatate a anului.

De asemenea, a fost discutata si problema apelurilor false. Una dintre solutiile posibile este “bombardamentul” prin SMS, masura adoptata in multe state europene. MCTI a propus ca initial, timp de 3 luni, aceasta masura de combatere a apelurilor false sa fie aplicata experimental.

Ministrul Karoly Borbely a solicitat ca pana la urmatoarea reuniune a Comitetului National de Coordonare a Activitatii SNUAU, fiecare institutie implicata sa desemneze specialistii din domeniul operativ ai agentiilor specializate de interventie care vor face parte din Secretariatul tehnic permanent al SNUAU.

Totodata, a fost abordat subiectul infiintarii unui Dispecerat integrat de urgenta in cel putin un judet din tara in urmatoarele doua luni. Este vorba de o structura specializata aflata in serviciu permanent care, pe langa preluarea apelului la numarul de urgenta, asigura alarmarea si coordonarea echipajelor de interventie ale tuturor serviciilor specializate de interventie, cu caracter medical si nemedical, din aceeasi locatie fizica.

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

167 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri