Motorola a anuntat joi pierderi nete de 194 milione dolari, pentru primul trimestru al acestui an, in crestere fata de perioada similara a anului trecut, vanzarile de telefoane mobile fiind la limita de jos a estimarilor analistilor, titreaza Reuters. In trimestrul mentionat, Motorola a vandut 27,4 milioane de telefoane mobile, fata de 45,4 milioane telefoane vandute in aceeasi perioada a anului trecut. In aceeasi perioada, Nokia a vandut 115,5 milioane telefoane, in timp ce Samsung Electronics, care a detronat Motorola de pe locul doi mondial, nu a raportat inca.

In trimestrul mentionat, vanzarile nete ale celui de-al treilea producator mondial de telefonie mobila au scazut la 7,45 miliarde dolari, de la 9,43 miliarde dolari, in perioada similara a anului trecut. Analistii estimasera venituri de 7,85 miliarde dolari.

Motorola a vandut 27,4 milioane terminale mobile, in timp ce analistii Reuters estimasera vanzari cuprinse intre 25 milioane si 31,7 milioane de dispozitive. Producatorul american intentioneaza ca anul viitor sa-si separe divizia de telefonie mobila de restul afacerii, ca urmare a pierderilor inregistrate in ultima vreme pe acest segment.