Samsung Electronics, cel mai mare producator de cipuri de memorie din lume, a inregistrat in primul trimestru din acest an un profit net de 2,19 trilioane woni (2,2 miliarde dolari), in crestere cu 37%, peste asteptarile analistilor, gratie performantelor inregistrate pe segmentele de ecrane plate si telefonie mobila, titreaza Reuters. In primele trei luni din 2008, Samsung a vandut 46,3 milioane de telefoane, egaland numarul record de telefoane vandute in ultimul trimestru din 2007.

Rezultatul net al producatorului sud-corean este peste asteptarile analistilor Reuters, care estimasera atingerea unui profit trimestrial de 2,01 trilioane woni. Veniturile Samsung au depasit 17,1 trilioane woni in trimestrul mentionat, peste rezultatul de 14,3 trilioane woni inregistrat in aceeasi peruioada a anului trecut.

Pe segmentul de LCD-uri, Samsung a inregistrat venituri trimestriale de 4,34 trilioane woni, profitul operational crescand cu 10% fata de trimestrul anterior, pana la 1,01 trilioane woni. Compania a anuntat investitii de 2,74 trilioane woni intr-o noua linie de productie de ecrane LCD in colaborare cu producatorul japonez Sony.

Conform estimarilor Reuters, Samsung va obtine in acest an un profit net de 9,27 trilioane woni, in crestere fata de rezultatul de 7,4 trilioane woni obtinut anul trecut.