Incepand de azi, 3 mai, Romtelecom lanseaza noul plan national de numerotatie. Astfel, apelurile catre si din reteaua Romtelecom vor fi formate din 10 cifre si vor cuprinde prefixul national (0), prefixul de judet si numarul local, pentru toate convorbirile locale si nationale, informeaza compania.

Spre exemplu, un client din Bucuresti care suna la un alt bucurestean va forma 021 urmat de cele 7 cifre.

In urmatoarele trei luni, in intervalul 3 mai - 31 iulie pot fi folosite in paralel atat vechea numerotatie, cat si cea noua. Utilizatorul va fi informat printr-un mesaj vocal despre modificarea planului de numerotatie.

Incepand cu 1 august va fi valabil numai noul format al numerelor Romtelecom, iar pana la 1 octombrie clientii care vor folosi vechea numerotatie vor fi informati automat ca trebuie sa formeze numerele in noul format.

Numarul national de urgenta 112 va ramane neschimbat, iar numerelor scurte Romtelecom de interes national li se va adauga cifra 1 in fata.

Compania informeaza ca modificarea planului de numerotatie este o cerinta a Uniunii Europene, adoptata in Romania prin decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) nr. 2895 din 4.09.2007.