Orange Romania a depasit, la sfarsitul primului trimestru al acestui an, pragul de 10 milioane clienti, adaugandu-si inca 9.975 noi clienti, in timp ce veniturile au crescut cu 8,4% pana la 307 milioane euro, conform datelor financiare ale companiei mama, France Telecom. Prezent la expozitia IT&C CERF 2008, directorul executiv al Orange Romania, Richard Moat, a declarat pentru HotNews.ro ca estimeaza atingerea a 10,7 milioane clienti, la sfarsitul acestui an.

La 31 martie 2008, Orange Romania avea 10.009.975 de clienti, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar venitul mediu anual pe utilizator era de 126,7 de euro.

"Estimam atingerea a 10,7 milioane clienti la sfarsitul acestui an", a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Potrivit informatiilor operatorului, numarul de clienti broadband ai Orange Romania a crescut cu 144% fata de trimestrul similar din 2007, pana la peste 1,047 milioane utilizatori.

Oficialii Orange explica aceasta crestere prin "extinderea retelei broadband, repozitionarea ofertelor de date mobile si lansarea unor solutii complete de acces la internet cu o gama completa de laptopuri".

Orange va lansa in iunie servicii de internet mobil 3G+ in 29 de sate din judetul Suceava

Marti, oficialii Orange au anuntat ca pregatesc introducerea internetului mobil in mediul rural. In acest sens, Orange va demara in luna iunie un proiect-pilot care va cuprinde 29 de sate din judetul Suceava in care vor fi lansate serviciile de internet mobil la viteza 3G+.

„In functie de rezultatele proiectului vom analiza posibilitatea extinderii acoperirii 3G+ si in alte localitati din mediul rural din tara”, a declarat Thierry Millet, Director Comercial Orange Romania.

Dupa primul trimestru al acestui an, Grupul France Telecom a inregistrat venituri de peste 13,027 miliarde euro, in crestere cu 3,7% pe baza comparativa fata de perioada similara a anului trecut.