Apple a semnat acorduri de distributie exclusiva a iPhone in patru noi retele de telefonie mobila din regiunea Asia-Pacific, transmite BBC. Mai precis, Singapore Telecommunications (SingTel) si companiile asociate Bharti Airtel, Globe Telecom si Optus vor vinde oficial terminalul, spre sfarsitul acestui an, in Singapore, India, Filipine si Australia.

Anuntul postat pe site-ul SingTel este scurt, compania precizand ca mai multe informatii vor fi oferite ulterior.

La inceputul acestei luni, Vodafone a anuntat ca a semnat un acord cu Apple pentru distribuirea iPhone in zece tari pana la sfarsitul anului. Este vorba de Grecia, Italia, Portugalia, Republica Ceha, Turcia, Africa de Sud, Australia, Egipt, India si Noua Zeelanda.

iPhone a fost lansat in iunie 2007 in SUA. In toamna anului trecut a intrat oficial in Marea Britanie (prin operatorul O2), in Germania (T Mobile) si Franta (France Telecom). Potrivit Reuters, In Italia telefonul se va vinde oficial atat prin Vodafone cat si prin Telecom Italia, potrivit informatiilor companiei italiene. In Austria, telefonul este comercializat din martie, prin T Mobile. In Irlanda, operatorul desemat este O2.

In Romania telefonul se vinde "la negru" de peste sase luni, nestiindu-se inca data sau operatorul prin care se va vinde oficial.