France Telecom va aduce, prin divizia Orange, terminalul iPhone si in Romania, a anuntat compania franceza care a semnat un acord cu Apple pentru comercializarea telefonului in tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Reprezentantii Orange Romania au spus, pentru Hotnews.ro, ca telefonul va sosi oficial in Romania anul acesta.

Orange Romania nu a comunicat momentul exact al lansarii si nici pretul terminalului.

Tarile cuprinse in acordul dintre Orange si Apple sunt: Austria, Belgia, Egipt, Iordania, Polonia, Portugalia, Republica Dominicana, Romania, Slovacia, Elvetia si unele piete africane. Agentia Reuters noteaza ca anuntul Orange este o dovada ca vor exista tari in care Apple va vinde iPhone prin doi operatori, din moment ce Vodafone va comercializa si ea telefonul in Portugalia si Egipt.

iPhone a fost lansat in iunie 2007 in SUA. In toamna anului trecut a intrat oficial in Marea Britanie (prin operatorul O2), in Germania (T Mobile) si Franta (Orange). Presa a scris ca in Italia, terminalul va fi vandut si prin intermediul operatorului Telecom Italia, nu doar prin Vodafone.

Pana in acest moment, Apple a vandut pe plan mondial circa 5,5 milioane de telefoane si spera ca vanzarile sa ajunga - de la lansare pana la sfarsitul acestui an - la 10 milioane de unitati.

Presa internationala a scris in mod repetat ca Apple va lansa cel mai probabil in aceasta vara iPhone-ul 3G, insa Apple nu a confirmat. Miscarea ar repara una dintre lipsurile importante ale telefonului si i-ar creste atractivitatea.

iPhone este comercializat in Romania fara suport legal de prin toamna anului trecut, iar in prezent costa in medie circa 1.800 de lei decodat, insa preturile variaza in functie de sursa, intre 1.500 si 2.100 lei.

France Telecom are pe plan mondial 172 milioane de clienti, dintre care doua treimi sunt sub brandul Orange. Grupul France Telecom a realizat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 52,9 miliarde euro.

La 31 martie 2008, Orange Romania avea 10.009.975 de clienti, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Tinta pentru finalul anului este 10,7 milioane de clienti.