Pentru aceia dintre noi cu buzunare generoase, dar stramte, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de telefoane de lux, Mobiado, promite sa scoata pe piata cel mai subtire telefon de lux din lume, de numai 10,6 milimetri. FreeTek a gasit solutia pentru cei care vor ca telefonul propriu sa fie si ceas de mana in acelasi timp, in vreme ce pentru prezentarile in PowerPoint de la munca sau vizionarea unui film pe unul dintre peretii apartamentului, Texas Instruments a inventat un telefon cu proiector.

Cel mai subtire telefon de lux din lume

Cel mai subtire
Foto: Mobiado
Cel mai recent telefon de lux anuntat de cei de la Mobiado este Professional 105 ZAF, terminal care are pretentia de a fi cel mai subtire telefon de lux din lume, de numai 10,6 milimetri. Potrivit TechGadgets.in, fata si spatele telefonului Professional 105 ZAF sunt fabricate din bucati mari de cristale de safir. Carcasa din aluminiu folosit si la constructia avioanelor, ofera rezistenta si greutate scazuta, in timp ce butoanele si suruburile sunt din otel inoxidabil.

Telefonul nu are doar un aspect luxos. Professional 105 ZAF are ecran de 2 inch cu 16 milioane de culori si o camera foto de 2 megapixeli, o memorie interna de 1GB, conectivitate Bluetooth si microUSB. Playerul muzical suporta formatele MP3, AAC si eAAC+.

Operational atat in retele quad-band GSM/EGSM precum si in retele dual-band GSM/WCDMA, Professional 105 ZAF va putea fi folosit in America de Nord, Europa, Africa, Asia-Pacific si America de Sud. Pretul si data lansarii telefonului nu sunt cunoscute.

Telefonul ceas de mana

Telefonul ceas
Foto: Ubergizmo
Terminalul EG100 produs de FreeTek, poate fi purtat la mana in acelasi fel ca si un ceas. Are conectivitate GSM/GPRS, ecran cu diagonala de 1.3 inch, camera VGA, Bluetooth, radio FM si memorie interna de minim 512 MB si maxim 2GB.

Ca si in cazul anterior, nicio vorba inca despre pretul sau data lansarii pe piata a acestui telefon.

Filme proiectate pe pereti de pe telefonul mobil

Proiector Pico
Foto: Microvision
Initiativa de a aduce tehnologia de videoproiectie in lumea telefoniei mobile apartine celor de la Texas Instruments. Compania, dezvoltatoare a tehnologiei DLP (Digital Light Processing) a creat un proiector DLP, numit Pico, atat de mic incat incape intr-un telefon mobil. Pico are doar 1.3 inch dar poate reproduce imagini de calitatea unui DVD la marimi similare monitoarelor TV widescreen.

Telefonul permite vizionarea de filme sau proiectarea, spre exemplu, a unor prezentari in PowerPoint. Potrivit TechGadgets.in, telefoane cu proiectoare Pico incorporate vor fi lansate pe piata spre sfarsitul acestui an.

Demonstratie cu un telefon cu proiector Pico