Procurorii germani au anuntat joi lansarea unei investigatii in cazul Deutsche Telekom (DT), a carei conducere este acuzata ca ar fi spionat convorbirile telefonice ale unor directori ai companiei pentru a depista anumite scurgeri de informatii catre presa, informeaza AP, citata de PR-inside.com. Sub protectia anonimatului, un oficial al companiei a mentionat ca, in aceasta dimineata, a avut loc o perchezitie la birourile sediului central al DT din Bonn.

Grupul german de telecomunicatii se confrunta in prezent cu un imens scandal, dupa ce saptamana trecuta, saptamanalul Der Spiegel a scris ca grupul cu sediul la Bonn ar fi urmarit in perioada 2005 - 2006 convorbirile telefonice ale propriilor manageri si ale membrilor din Consiliul de supraveghere al Institutiei, dar si ale unor jurnalisti, in scopul demascarii anumitor scurgeri de informatii catre media.

Sambata, actualul sef al Deutsche Telekom, Rene Obermann, care nu detinea aceasta functie cand s-au petrecut aceste fapte, a recunoscut intr-un comunicat de presa ca se desfasoara o ancheta in acest sens si ca grupul a sesizat justitia inca de pe data de 14 mai. Conducerea concernului a mai precizat ca discutiile telefonice ale celor urmariti nu au fost interceptate si ascultate, datele stranse vizand doar data apelului, durata convorbirii si numarul cu care persoanele vizate s-au aflat in legatura.

Conducerea Deutsche Telekom si autoritatile germane il sustin pe Obermann

Seful DT, Rene Obermann, a stiut de ascultarile ilegale inainte ca aceasta situatie sa devina publica, insa nu a fost implicat si a tinut secret acest fapt in interesul companiei, au mai precizat joi oficiali ai DT, citati de Reuters.

"Obermann nu are nimic de-a face cu ceea ce s-a intamplat (in cadrul companiei) in 2005. Rene Obermann nu are nimic de ascuns", a comunicat joi Deutsche Telekom citata de Reuters.

Obermann a fost numit director executiv al DT in noiembrie 2006. Seful celei mai mari companii telecom din Europa are si sprijinul autoritatilor germane. Astfel, tot joi, intrebat daca sunt motive de critica fata de rolul jucat de Obermann in cazul de spionaj de la Deutsche Telekom, ministrul german de finante, citat de Reuters, a spus ca "nu".