Producatorul de telefonie mobila taiwanez HTC a lansat miercuri HTC Touch Pro, telefon care se adreseaza in special segmentului de afaceri. Telefonul poate fi controlat prin atingerea ecranului, gratie interfetei TouchFLO 3D si permite accesul la internet la viteze de transfer egale cu cea broadband prin tehnologia HSDPA 7,2 MBPS si cea HSUPA pentru conectare wireless. In Romania, telefonul va fi comercializat la sfarsitul acestei veri.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, pe langa navigarea facila pe Internet, Touch Pro include si o aplicatie YouTube, dezvoltata de HTC, pentru vizualizarea filmelor de pe portalul cu acelasi nume. De asemenea, este inclusa si versiunea pentru mobil a Google Maps pentru harti si informatii din trafic.

Contactati de HotNews.ro, oficialii HTC au precizat ca pretul recomandat al telefonului va fi de 699 euro.

“Pretul recomandat al HTC Touch Pro (n.r. pretul la liber, fara abonament) pentru piata din Europa, inclusiv Romania, este de 699 de euro. Trebuie totusi sa mentionam faptul ca vor exista oferte speciale din partea operatorilor locali si marilor retaileri care vor imbunatati acest pret”, a declarat Tomasz Lesniak, manager pentru Europa de Est in cadrul HTC Europe.

Specificatii tehnice ale HTC Touch Pro:

·Marime: 102 x 51 x 18.05 mm

·Greutate: 165 g

·Conectivitate: WCDMA / HSPA: 900/2100MHz. HSDPA 7.2 Mbps si HSUPA

·Sistem de operare: Windows Mobile® 6.1 Professional

·Ecran: 2.8 inci touch screen VGA

·Camera: 3.2MP cu apel video

·Memorie interna: 512 MB flash, 288 MB RAM

·Slot Card Memorie: card microSD™ (compatibil SD 2.0)

·Tastatura: QWERTY, 5 randuri

·Bluetooth: 2.0 cu EDR

· Wireless: WiFi 802.11b/g

·GPS: GPS/AGPS

·Conexiuni: HTC ExtUSBä (mini-USB si jack audio; USB 2.0 High-Speed)

·Baterie: 1350 mAh

·Autonomie apel telefonic: GSM, pana la 8 ore

·Autonomie: GSM: pana la doua saptamani

·Chipset: QualcommÒ MSM 7201Aä 528MHz

Sursa: HTC

Potrivit informatiilor producatorului, HTC Touch Pro va fi disponibil pentru clientii din majoritatea pietelor Europene (inclusiv in Romania), Asiatice si din Orientul Mijlociu la sfarsitul verii. In America de Nord si America Latina terminalul va fi disponibil spre sfarsitul anului 2008.