Vodafone Romania a preluat pachetul integral de actiuni al Vegastel 2007, companie care comercializeaza produse si servicii de telefonie mobila, largindu-si reteaua de distributie cu inca 60 de magazine, a anuntat marti operatorul de telefonie mobila. Valoarea tranzactiei nu a fost anuntata, iar Consiliul Concurentei a avizat operatiunea de achizitie.

Reteaua de distributie a Vegastel 2007 include 60 de magazine, cele mai multe fiind situate in judetele Suceava, Botosani, Vaslui, precum si in Bucuresti. Vegastel 2007 va deveni dealer exclusiv pentru produsele si serviciile Vodafone, dupa un proces de rebranding al magazinelor sale, care va avea loc in perioada urmatoare.

In urma tranzactiei, Vegastel 2007 va prelua toti angajatii care sustin functionarea retelei de distributie.

Potrivit informatiilor Vodafone, in luna martie a acestui an, reteaua de distributie a operatorului cuprindea 150 de magazine proprii si alte cateva sute de magazine partenere.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group, avea peste 8,92 milioane clienti (n.r. cartele SIM active) la 31 martie 2008. Vodafone este cel mai mare grup international de comunicatii mobile, cu 260 de milioane de clienti, la 31 martie 2008. Vodafone are divizii in 25 de tari de pe cinci continente, la care se adauga alte 42 de retele partenere.