France Telecom si-a retras oferta in valoare de 40 miliarde dolari facuta grupului nordic de telecom TeliaSonera, motivand ca partile nu au ajuns nici de data asta la un acord, scrie Reuters.

Anuntul vine dupa ce presa si surse din piata au dat ca iminenta o intelegere intre cele doua grupuri. Dupa decizia francezilor actiunile grupului au urcat, in timp ce la TeliaSonera au coborat.

"Dupa propunerea din 5 iunie, pentru o combinatie amiabila cu TeliaSonera, France Telecom a decis astazi sa nu faca o oferta ferma actionarilor TeliaSonera", a anuntat grupul francez. Neintelegerile au fost de ordin financiar, insa francezii spun ca grupul nordic, cel mai mare pe telecom din Scandinavia, nu e vital pentru strategia viitoare a France Telecom.

Astazi, actiunile France Telecom au crescut cu circa 7%, in timp ce titlurile TeliaSonera au scazut cu 12 procente. Scandinavii au refuzat initial oferta, pe motiv ca e prea mica si au declarat azi ca francezii nu au imbunatatit considerabil conditiile.

TeliaSonera spune ca are prognoze excelente de crestere si de una singura. Daca cele doua companii si-ar uni fortele ele ar forma al patrulea grup de telecomunicatii la nivel global, cu 237 milioane de clienti in 30 de state.