Surse din interiorul Apple sustin ca Steve Jobs pregateste lansarea unei noi versiuni iPhone 3G cu tastatura qwerty de tip slide-out, care sa tinteasca segmentul business, potrivit The Register. In luna aprilie, inainte ca Steve Jobs sa prezinte iPhone 3G, The Times scria, citand surse din industrie, ca noul telefon ar putea avea o infatisare total diferita de vechiul iPhone, cu tastatura qwerty si nu on-screen.

Lansarea unei astfel de versiuni ar tinti sectorul business, dominat de Blackberry, cu toate ca pe piata din Statele Unite ale Americii, iPhone are vanzari mai mari. Cu toate acestea, majoritatea dispozitivelor care se adreseaza acestui sector au tastatura qwerty de tip slide-out, iar vendori puternici precum Nokia, Sony-Ericsson si HTC produc astfel de terminale.

"Piata care cumpara astfel de telefoane si-ar dori iPhone cu tastatura qwerty si nu tastatura on-screen", spun sursele. Daca va fi lansat, noua versiune este asteptata undeva in a doua jumatate a anului viitor si nu se va adresa decat segmentului business.

Telefonul iPhone cu tehnologia 3G va avea doua variante de 8 GB si de 16 GB si va incepe a fi comercializat incepand cu 11 iulie in 22 de tari. Apple a promis ca iPhone 3G va fi prezent in peste 70 de tari pana la sfarsitul acestui an, inclusiv in Romania, unde va fi comercializat oficial de Orange.