Autoritatea antitrust din Spania (CNC) a acuzat joi principalii trei operatori de telefonie mobila din Spania, Movistar, Vodafone si Orange ca s-au inteles sa creasca in acelasi timp tarifele, pentru a compensa piederile generate de o lege care cerea operatorilor tarifarea convorbirilor la secunda, scrie Reuters. Cele trei companii au 15 zile la dispozitie pentru a-si prezenta contraargumentele, existand riscul unor amenzi de cate 10% din veniturile anuale, scrie Cellular-News.

Concluziile initiale ale Comisiei Nationale de Concurenta din Spania (CNC) arata ca, in martie 2007, cei trei operatori au majorat la unison tarifele serviciilor de telefonie mobila. Cresterea tarifelor a concis cu intrarea in vigoare a unei legi care impunea operatorilor mobili tarifarea convorbirilor la secunda si nu prin rotunjire la minut.

Autoritatea antitrust a deschis o investigatie in octombrie 2007 dupa plangerile inregistrate de grupurile pentru protectia consumatorilor. Cei trei operatori au la dispozitie acum 15 zile inainte ca autoritatea sa stabileasca raportul final.

Potrivit Cellular-News, CNC poate impune amenda fiecare operator in parte cu pana la 10% din veniturile anuale. Operatorii resping acuzatiile aduse. Daca Oficialii Movistar s-au aratat surprinsi de aceste concluziile CNC, Orange a respins categoric acuzatiile, pe motiv ca sunt nejustificate.