O2, distribuitorul iPhone pe piata din Marea Britanie a inceput sa ia, luni dimineata, precomenzi pe site-ul propriu pentru noul iPhone compatibil 3G, insa dupa cateva minute site-ul a crapat ca urmare a cererii mari, relateaza The Register. Operatorul si-a impartit stocul intre clientii deja existenti si cei noi, iar versiunea de 16GB nu mai este acum disponibila pentru noii clienti, informeaza Mobile News. In acelasi timp, in Statele Unite, s-a format deja prima coada in fata magazinului Apple de pe Fifth Avenue, New York.

In Marea Britanie, distributia iPhone mai este asigurata de magazinele Apple, dar si de cele ale retailerului de telefoane mobile Carphone Warehouse.Stuff.TVanunta luni ca precomenzi pot fi facute, alternativ, si de pe site-ul Carphone Warehouse si in ultima instanta vineri, pe 11 iulie, direct din magazinele autorizate.

Potrivit Mobile News, O2 a mai anuntat luni ca iPhone 3G se va vinde fara abonament abia in ultimul trimestru al acestui an. Stocul versiunii de 16GB a iPhone 3G pentru noii clienti s-a epuizat in numai doua ore, si operatorul spera safaca fata cererii pe 11 iulie.

Presa internationala mai noteaza luni ca in Statele Unite ale Americii, s-a format deja prima coada in fata magazinului Apple de pe Fifth Avenue, New York. Potrivit Powerpage.org, primii la rand sunt membrii unui grup care militeaza pentru protectia mediului, intitulat The Who Farm. Membrii grupului incearca sa se foloseasca de acest eveniment pentru a face cunoscut mesajul organizatiei catre lume si media.

Printre altele, acestia cer ca peluza din fata Casei Albe sa fie transformata intr-o ferma organica.

Telefonul iPhone cu tehnologia 3G va avea doua variante de 8 GB si de 16 GB si va incepe a fi comercializat incepand cu 11 iulie in 22 de tari. Este vorba de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Noua Zealanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia si Elvetia. Apple a promis ca iPhone 3G va fi prezent in peste 70 de tari pana la sfarsitul acestui an, inclusiv in Romania, unde va fi comercializat oficial de Orange.