Dupa ce in Anglia site-ul distribuitorului iPhone nu a mai functionat , iar in SUA s-a dat tonul la cozi, iata ca nebunia declansata de lansarea noului iPhone loveste si in Asia. Dorind sa fie printre primii care vor avea telefonul de ultima generatie, fanii Apple din Asia au inceput sa formeze cozi in fata magazinelor, cu doua zile inainte de lansarea oficiala a produsului, fara sa le pese de vremea neprietenoasa, scrie Reuters.

Aproximativ 20 de oameni s-au asezat in fata magazinului Softbank Corp din Tokyo, Japonia, pentru a fii primii care vor detine noul produs Apple. Acestia aveau o pancarta pe care era scris “Iubim iPhone”.

“Telefonul este atragator pentru ca este un produs Apple”, este de parere Hiroyuki Sano, un tanar de 24 de ani ce a calatorit peste 300 de kilometri pentru a fi primul in rand. Apple tinteste mult mai multe piete cu noul iPhone, i-a redus pretul si le permite operatorilor agreati sa-l subventioneze, pentru ca tot mai multi sa-si permita sa-l cumpere.

Si la Auckland, Noua Zeelanda, s-au format cozi la magazinul Vodafone, in timp ce operatorul Hutchison Telecom International din Hong Kong a primit 60.000 de cereri online, pentru cele doar 500 de telefoane ce vor fi disponibile. Unii chiar au implorat operatorul sa le dea sansa sa ia un iPhone, motivand ca trebuie sa-si imbuneze nevestele, iar altii au spus ca e ziua lor.

Telefonul iPhone cu tehnologia 3G va avea doua variante de 8 GB si de 16 GB si va incepe a fi comercializat incepand cu 11 iulie in 22 de tari. Este vorba de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Noua Zealanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia si Elvetia. Apple a promis ca iPhone 3G va fi prezent in peste 70 de tari pana la sfarsitul acestui an, inclusiv in Romania, unde va fi comercializat oficial de Orange.