Veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut, in primul trimestru fiscal incheiat la 30 iunie, cu 7,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand avansul a fost de 26,8%, a anuntat operatorul de telecomunicatii. In aceeasi perioada, numarul de clienti ai companiei a ajuns la 9,25 milioane de clienti, in crestere cu 335.000 fata de trimestrul similar al anului trecut, ceea ce corespunde unei cresteri de 12,8% a bazei totale de clienti.

Potrivit presedintelui Vodafone Romania, Liliana Solomon, compania continua sa inregistreze o crestere sanatoasa a veniturilor din servicii, chiar si intr-o piata matura, pe fondul impactului negativ asupra veniturilor generat de unele decizii ale institutiilor de reglementare. Reprezentantii companiei nu au precizat valoarea veniturilor din servicii si nici pe cea a veniturilor totale.

Venitul mediu pe utilizator a atins valoarea de 10,3 euro in trimestrul incheiat la 30 iunie 2008, fata de 9,7 euro in trimestrul anterior, incheiat la 31 martie 2008, corespunzator unei cresteri de 6,2%.

Din numarul total de clienti, 36,1% erau clientii serviciilor pe baza de abonament, iar cei ai serviciilor preplatite, 63,9%, ceea ce arata o crestere de 4,6% a numarului de abonati, comparativ cu trimestrul anterior.

Potrivit Lilianei Solomon, Romania ramane principalul motor de crestere din Europa de Est in cadrul grupului Vodafone, in contextul unei piete din ce in ce mai competitive.

La nivelul intregului grup, Vodafone a raportat venituri in crestere cu 19,1% pentru primul trimestru, la 9,8 miliarde lire sterline, conform asteptarilor analistilor, insa a anuntat ca veniturile pentru intregul an s-ar putea situa la limita inferioara a marjei prevazute anterior.

Numarul de abonati al grupului a crescut cu 8,5 milioane in perioada analizata, ceea ce face ca numarul total de clienti Vodafone sa fie de aproximativ 269 milioane.

Grupul britanic a estimat ca veniturile totale din acest an s-ar putea situa la limita inferioara a marjei de 39,8 - 40,7 miliarde lire sterline, din cauza slabiciunilor economice si veniturilor mai mici din vanzarile de echipamente. Dupa publicarea acestui anunt, actiunile Vodafone au scazut cu 10%.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group, este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 26 de tari si retele partenere in alte 40 de tari.