Orange Romania avea 10,08 milioane clienti (nr. numar de SIM-uri active) la 30 iunie 2008, in crestere cu 18% fata de prima jumatate a anului precedent, in timp ce veniturile operatorului au crescut cu 9% fata de perioada similara din 2007, potrivit rezultatelor financiare anuntate joi de grupul France Telecom. La nivel de grup, veniturile France Telecom au crescut in prima jumatate a acestui an cu 3,9% pana la 26,3 miliarde euro, dar profitul net a scazut cu 628 milioane euro fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Orange Romania a ajuns la 1,12 milioane clienti broadband, cu 135% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind atribuita si extinderii retelei de date mobile inclusiv in zona rurala.

In trimestrul doi al acestui an, Orange a obtinut in Romania venituri de 321 milioane de euro in crestere cu 8,8% pe baza comparativa fata de valoarea veniturilor din perioada similara a anului 2007. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 124 de euro.

“Orange este in continuare lider detasat din punctul de vedere al numarului de clienti si al veniturilor, un fapt cu atat mai imbucurator in contextul maturizarii pietei de telecomunicatii si intensificarii competitiei. Suntem multumiti de rezultatele obtinute ce reconfirma strategia coerenta a companiei”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Grupul France Telecom a inregistrat o crestere a veniturilor de 3,9% pana la 26,3 miliarde euro, dar un profit net de 2,9 miliarde euro, in scadere cu 628 milioane euro fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Investiile grupului in tarile cu potential important de crestere s-au majorat cu 3,8% si au reprezentat 21% din investitiile grupului in prima jumatate a anului 2008. Cresterea se refera in principal la operatiunile din Romania, Madagascar, Republica Dominicana si Republica Moldova.