Apple a lansat luni dupa-amiaza un nou update pentru sistemul de operare iPhone, menit sa puna capat problemelor semnalate la noul telefon iPhone 3G, precum intreruperea convorbirilor, semnalul slab 3G si vitezele mici de descarcare pe internet, informeaza BBC. Versiunea iPhone 2.0.2 poate fi descarcata prin intermediul iTunes in circa sase minute, insa parerile din blogosfera fata de acest update sunt impartite, multi sustinand ca nu observa nicio schimbare.

Apple nu a specificat ce probleme rezolva noul update si nici nu a raspuns solicitarilor presei pe acest subiect. Chris Neher, care are blogul MacDailyNews.com, nu vede nicio surpriza in lipsa declaratiilor Apple pe marginea acestui subiect.

"Este felul in care Apple rezolva astfel de probleme", a precizat Neher.

Potrivit BBC, pe bloguri au mai circulat informatii cum ca seful Apple, Steve Jobs, ar fi declarat ca problemele au afectat numai 2% din utilizatorii de iPhone 3G, care potrivit estimarilor unui analist ar insemna circa 60.000 de utilizatori, pe baza vanzarilor anuntate.

Totusi, Neher spune ca blogul lui nu a fost invadat de plangeri la adresa noului telefon, acesta estimand ca toata aceasta agitatie se va stinge in cateva saptamani. Parerile sunt impartite si intre bloggerii CNET, unii sustinand ca dupa descarcarea update-ului au avut parte de un semnal 3G mai bun, in timp ce altii au precizat ca nu au vazut nicio diferenta.

Pe acelasi subiect, Computerworld informeaza ca majoritatea utilizatorilor care au postat mesaje pe forumul Apple dupa instalarea iPhone 2.0.2 se plang ca noul update nu a inlaturat problemele semnalate.

In Romania, iPhone 3G va fi lansat oficial de catre Orange pe 22 august, la ora 00:00, in sase magazine ale operatorului din Bucuresti, Iasi, Cluj, Brasov, Timisoara si Constanta. Potrivit NewsIn, pe 7 august, la doar sase ore de la activarea pe site-ul oficial al Orange Romania a posibilitatii de rezervare in vedera cumpararii terminalului Apple iPhone 3G, s-au inregistrat peste 1.250 de precomenzi. Aceasta in pofida faptului ca Orange nu a oferit pana acum niciun detaliu despre pretul telefonului sau abonamentele cu care vine la pachet.