Primul-ministru, Calin Popescu-Tariceanu, a semnat miercuri decizia de numire a lui Dorin-Liviu Nistoran, in functia de presedinte al Autoritatii de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI), a anuntat joi Guvernul. Acesta il va inlocui pe Dan Georgescu, eliberat din functie de premier la inceputul acestei saptamani. Decizia intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.

Potrivit portalului de stiri TehnoPol, Dorin-Liviu Nistoran este in prezent deputat independent de Calarasi, dupa ce mai multi ani a candidat pe listele Partidului Democrat. Absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, Nistoran a devenit antrepenor in domeniu si presedinte al unor companii de telecomunicatii romanesti precum, Globalnet, Avenir Telecom, etc.

Din 2004, a fost ales deputat de Calarasi, pe listele Partidului Democrat, trei ani mai tarziu devenind independent. In activitatea parlamentara a fost presedintele Subcomisiei pentru Spatiu din cadrul Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Conform legislatiei in vigoare, functia de deputat este incompatibila cu cea de presedinte al ANRCTI, astfel ca Liviu Nistoran va trebui sa renunte la postul din Camera Deputatilor.

Nistoran a fost exclus din PD in 2007, pentru ca a refuzat sa voteze motiunea de cenzura impotriva guvernului Tariceanu

Potrivit NewsIn, in anul 2004, Nistoran a fost ales deputat PD, partid din care a fost exclus in octombrie 2007, dupa ce a refuzat sa voteze motiunea de cenzura impotriva guvernului Tariceanu.

Conform declaratiei de interese, Nistoran este actionar in cadrul unor firme active in domeniul telecomunicatiilor, respectiv Televoice Grup, Net Com si Digital Pro.

Nistoran detine, potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputatilor, un teren in Bucuresti si doua in Corbeanca, trei apartamente si o casa de locuit in Bucuresti, o casa de locuit in Corbeanca si o casa de vacanta in Constanta. De asemenea, el declara ca are o colectie de numismatitica, tablouri si ceasuri in valoare de 44.500 de euro.