Cosmote Romania a raportat pentru trimestrul doi din acest an, pentru prima data de la lansarea pe piata din decembrie 2005, un profit operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) de cinci milioane euro, fata de pierderi operationale de opt milioane euro in perioada similara din 2007, arata datele grupului OTE. Dupa primele sase luni insa, acelasi coeficient indica pierderi de 2,7 milioane euro. Oficialii Cosmote spun ca acesta este un moment de referinta si ca majorarea bazei de clienti a inceput sa dea roade.

In trimestrul doi din acest an, Cosmote Romania a mai atras peste 404.000 noi utilizatori, ajungand la sfarsitul lunii iunie la peste 4,6 milioane utilizatori (n.r. cartele SIM active).

"Cosmote Romania marcheaza un punct de referinta, obtinind o valoare pozitiva a EBITDA, de 5 milioane de euro in al doilea trimestru al anului. De asemenea, veniturile aferente primului semestru au inregistrat o crestere de 84%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. In mod cert, majorarea bazei de clienti incepe sa arate rezultate. Avand toate aceste aspecte in vedere, Cosmote Romania isi mentine tinta de a atinge EBITDA pozitiv pentru intreg anul 2008", a declarat pentru HotNews.ro, Konstantinos Apostolou, directorul financiar al Cosmote Romania.

Pierderi operationale in crestere cu 4,4%, dupa primul semestru din 2008

Dupa primele sase luni insa, Cosmote are inca pierderi operationale inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) de circa 2,7 milioane euro, in scadere cu 85,5% fata de aceeasi perioada din 2007.

Veniturile Cosmote pe piata din Romania au depasit 116,8 milioane euro, dupa primul semestru din acest an, in crestere cu 83,6% fata de acelasi semestru din 2007, dar pierderile operationale ale operatorului au avansat pana la 39,3 milioane euro, in crestere cu 4,4% fata de primele sase luni din 2007.

Directorul executiv al Cosmote Romania, Stefanos Theocharopoulos, asteapta pentru acest an un OIBDA pozitiv si intrarea pe profit in 2009. In 2007, veniturile Cosmote Romania au crescut cu 255% fata de 2006, insa pierderile s-au adancit la 118 milioane euro, cu 29% mai mult decat in 2006.