Vodafone a lansat marti un serviciu prin care utilizatorii pot primi toate apelurile, atat cele catre mobil, cat si cele catre numerele de fix Vodafone, pe telefonul mobil, si pot apela abonatii altor retele nationale de telefonie fixa la tarife incepand de la trei eurocenti pe minut. In acelasi timp clientii pot fi sunati din orice retea de telefonie fixa la tarife specifice. Noul serviciu este disponibil la preturi diferite atat pentru persoane fizice cat si pentru companii, fiind compatibil cu orice model de telefon mobil.

Pentru activarea serviciului utilizatorii trebuie sa-si defineasca o zona fixa, fie ca aceasta este acasa, la birou sau in orice alta locatie aleasa de utilizator, clientii primind apoi un numar fix de telefon, cu prefixul „0372”, atasat SIM-ului lor de mobil.

"Ca acoperire, zona fixa poate sa aiba de la 300-400 metri patrati in zona urbana pana la cativa kilometri patrati, in zona rurala", a declarat marti Karsten Wildberger, directorul comercial al Vodafone Romania.

7,5 euro - taxa de schimbare a zonei fixe

Cand sunt sunati pe numarul fix si se afla in afara zonei fixe, utilizatorii pot sa-si directioneze apelurile catre numarul de mobil, catre casuta vocala sau un anuntator, prin apel gratuit la *266. In cazul in care clientii aleg sa raspunda de pe mobil, initiatorul apelului va fi taxat ca pentru un apel fix.

Daca utilizatorii doresc schimbarea zonei fixe alese anterior, oficialii Vodafone spun ca "acest lucru este posibil contra unei taxe de 7,5 euro".

Pentru persoane fizice, serviciul numit "Vodafone Zona Mea" este disponibil prin doua extraoptiuni care pot fi activate suplimentar fata de serviciile de telefonie mobila deja existente, tarifele plecand de la trei eurocenti/minut pentru apelurile catre retelele nationale fixe.

"Vodafone Mobile Office Zone", pentru clientii companii, este disponibil in trei extraoptiuni, de la 2,5 eurocenti/minut pentru apeluri catre retelele nationale fixe si tarif special catre destinatiile internationale.

In vara anului trecut, Vodafone si-a lansat propriul serviciu de telefonie fixa, dar directorul comercial al Vodafone sustine ca "noul serviciu se adreseaza unei piete diferite si ca va coexista cu cel anterior, urmand a se adresa tuturor utilizatorilor atat de telefonie fixa cat si mobila, care au nevoie de mai multa mobilitate".

Mai multe detalii aici.