Vodafone Romania nu crede ca este normal sa se anunte castigatorul noii licente de comunicatii mobile inaintea judecarii cererii de suspendare a Hotararii de Guvern privind procedura de acordare a acestei licente, au declarat pentru HotNews.ro, oficialii operatorului. Castigatorul noii licente urmeza sa fie anuntat pe 8 septembrie, in conditiile in care termenul de judecare a cererii de suspendare depusa de patru operatori, respectiv Vodafone, Orange, Telemobil si RCS&RDS, este 9 septembrie. Pentru ca nu s-a dat pana acum o decizie de suspendare sau amanare, operatorii spun ca isi continua atacul, iar arbitrul telecom ca va desemna un castigator.

"Credem ca ar fi normal ca anuntarea castigatorului licentei sa se produca dupa judecarea cererii de suspendare, aflate pe rolul instantelor de judecata. Chiar si in aceasta situatie, in care castigatorul licentei va fi anuntat pe 8 septembrie, avem posibilitatea continuarii demersurilor juridice", a declarat, vineri, pentru HotNews.ro Marian Velicu, Senior Director, Regulatory, Legal and Corporate Affairs.

Pentru noua licenta de comunicatii mobile (in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz), patru din zece companii care au cumparat caietul de sarcini, respectiv Romtelecom, Saudi Oger, NetPoint si Tactical Networks au depus oferte, un castigator urmand sa fie anuntat pe 8 septembrie.

Operatorii continua atacul, ANRCTI merge mai departe cu procedura, Concurenta striga ca este afectata competitia

Alti patru operatori, respectiv Vodafone, Orange, Telemobil si RCS/RDS au atacat in instanta Hotararea de Guvern privind procedura de acordare a acestei licente, motivele fiind atat costul foarte redus al licentei, dar si conditiile de desfasurare a procedurii. Pana in prezent nu s-a dat vreo decizie de suspendare sau anulare a acestei Hotarari, termenul de judecare fiind marti, 9 septembrie.

"Termenul de judecare a cererii de suspendare a Hotararii de Guvern, depuse de cei patru operatori este 9 septembrie 2008. Intrucat pana acum nu s-a suspendat sau anulat Hotararea de Guvern care stabileste procedura de acordare a licentei, vom contiuna demersul juridic initiat", a mai spus Marian Velicu.

In acelasi timp, Consiliul Concurentei a anuntat la mijlocul lunii august ca s-a inteles gresit legea privind procedura de selectie permitandu-se ca trei companii, Saudi Oger, proprietarul Zapp, NetPoint, controlata de RCS&RDS si Romtelecom, controlata de OTE care mai are o licenta de telefonie mobila, prin Cosmote, sa depuna oferte.

Sefii arbitrului pietei telecom din Romania (ANRCTI), atat fostul, Dan Georgescu, cat si noul numit, Liviu Nistoran, in ciuda recentului conflict, au fost de acord asupra faptului ca in lipsa unei hotarari in instanta procedura merge mai departe, castigatorul urmand a fi anuntat luni, 8 septembrie.