Premierul Tariceanu a semnat joi o decizie prin care Liviu Nistoran este numit in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), a anuntat vineri Executivul. Printr-o hotarare de urgenta data joi, Guvernul a decis infiintarea unei alte autoritati de reglementare a sectorului telecom, prin restructurarea ANRCTI, la o zi dupa ce Curtea de Apel Bucuresti suspendase revocarea din functie a fostului presedinte al institutiei.

Noua autoritate (ANC), infiintata prin restructurarea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, care s-a desfiintat, si a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica – ICI Bucuresti, aflat in coordonarea Ministerului Comunicatiilor (MCTI), se va afla tot in subordinea Guvernului.

Conducerea ANC este asigurata de un presedinte si 2 vicepresedinti numiti de primul-ministru pe o perioada de 5 ani.

Hotararea de urgenta a venit la o zi dupa ce fostul presedinte ANRCTI, Dan Georgescu, castigase in instanta procesul deschis impotriva deciziei premierului Tariceanu de a-l revoca din functie si a-l numi in loc pe Liviu Nistoran.